Paul van der Velde Koninklijk onderscheiden!

koninklijke onderscheiding

MIDDELBURG -Koning Willem-Alexander  heeft  dr. Paul van der Velde benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, heeft de versierselen op 5 november 2016 aan de heer Van der Velde uitgereikt tijdens het ZBP-diner ter gelegenheid van de uitreiking van de Zeeuwse Boekenprijs in Middelburg.

De heer Van der Velde krijgt de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten in zijn werkzame leven en in zijn maatschappelijke nevenactiviteiten die ten goede komen aan de samenleving. Hij heeft zich ingezet voor de belangenbehartiging van historici en stond mede aan de wieg van het Historisch Nieuwsblad. Vervolgens heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de uitbouw van het International Institute of Asian Studies en de opzet en groei van de International Convention of Asia Scholars. Dankzij zijn inspanningen werd het instituut toonaangevend op het gebied van Aziëstudies en werden onderzoekers in dit veld mondiaal met elkaar in contact gebracht.

Van der Velde is daarnaast al gedurende 25 jaar hoofdredacteur van het Zeeuws Tijdschrift. Hij heeft meer dan 100 edities het licht doen zien, waaraan hij zelf ruim 250 redactionele artikelen en recensies heeft bijgedragen. Hij beperkt zich daarbij in zijn functie niet tot het vastleggen van ontwikkelingen in Zeeland, maar initieert ook de discussie over de toekomst van Zeeland.

Van der Velde is tevens de initiator en drijvende kracht achter de Zeeuwse Boekenprijs. Een prijs die sinds 2003 wordt uitgereikt aan het volgens een jury beste boek over een Zeeuws onderwerp of van een auteur met een Zeeuwse achtergrond.

Lees ook:Shortlist Zeeuwse Boekenprijs!
Lees ook:Prijsuitreiking Zeeuwse Boekenprijs in ZB
Lees ook:Zeeuwse Boekenprijs!
Lees ook:Ger van de Velde-de Wilde burgemeester Tholen!
Lees ook:Carolijn Visser Zeeuwse Boekenprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>