Carolijn Visser Zeeuwse Boekenprijs

 zeeuwse boekenprijs

MIDDELBURG – In ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in MIddelburg is afgelopen zaterdagavond  tijdens een feestelijk programma de Zeeuwse Boekenprijs 2017 uitgereikt.  De winnaar is Carolijn Visser met de biografie Selma (Uitgeverij Atlas Contact). De auteur ontving een bedrag van 1000 euro en het handgemaakte tegeltje van het Zeeuws meisje met een gouden boekje in de hand en gouden oorijzers (ontwerp Eva Crebolder).

Andere genomineerden voor de ZBP 2017 waren Hans Verhagen/Joep Bremmers, Alle gedichten (Nijgh & Van Ditmar), Wim Hofman, Bramen plukken (Den Boer|De Ruiter), Jan Vantoortelboom, De drager (Atlas Contact), Lo van Driel, Een getekend leven. Reimond Kimpe (Den Boer|De Ruiter) en Wessel te Gussinklo, De weergekeerde bloem (Koppernik).

Naast de Zeeuwse Boekenprijs werden door de jury drie Accolades uitgereikt. Dit zijn extra waarderingen voor deelnemende boeken.  Elk boek komt hiervoor in aanmerking, ook al staat het niet op de long- of shortlist.

·       Beste Debuut: Joost van Driel, In het museum (Vrijdag)

·       Beste Wetenschappelijke Uitgave: Johan Murre, Lexicon Bijbels Grieks (Skandalon)

·       Best Uitgegeven Boek: Uitgeverij Verloren voor Reislustige Zeeuwse regenten van Irene Storm van Leeuwen en Turbulente Tijden van Katie Heyning

Behalve de ZBP 2017 en de Accolades werden er nog twee gerelateerde prijzen uitgereikt:
De Prijs van de Zeeuwse Boekhandel, een oeuvreprijs voor een Zeeuwse auteur. Winnaar is uitgever Eva Cossee. En De PZC Publieksprijs, waarvoor het publiek de afgelopen weken kon stemmen via de website van de PZC. De winnaar is: Frans Meijaard met Aaahn Dek (Drukkerij Durenkamp).

De jury van 2017 bestond uit: Han Polman, Commissaris van de Koning/voorzitter; Anya Marinissen, secretaris ZBP; Perry Moree, directeur ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Jan van Damme, redacteur PZC, Arjen Fortuin, winnaar ZBP 2016/journalist NRC Handelsblad en Kathrin Ginsberg, directeur CBK.

De Zeeuwse Boekenprijs 2017 werd volledig verzorgd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

 

Lees ook:Prijsuitreiking Zeeuwse Boekenprijs in ZB
Lees ook:Zeeuwse Boekenprijs!
Lees ook:Shortlist Zeeuwse Boekenprijs!
Lees ook:Paul van der Velde Koninklijk onderscheiden!
Lees ook:Voorronde voorleeswedstrijd in Bibliotheek Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>