Minder nieuwe WW-uitkeringen!

uwv

GOES – In Zeeland zijn in  de periode van januari tot en met oktober 6.900 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt. Dat zijn er bijna 2.300 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De werkhervatting vanuit de WW neemt toe.

Minder nieuwe WW-uitkeringen

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen is in de periode januari tot en oktober 2016 lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar werden nog 9.200 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er nog maar 6.900 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt; een daling van 25%. Landelijk daalde het aantal nieuwe WW-uitkeringen met 14%.

Eind oktober 2016 zijn er in Zeeland 7.500 lopende WW-uitkeringen. Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland is in oktober 2016 met 70 toegenomen (1%) ten opzichte van vorige maand. Landelijk daalde het aantal lopende WW-uitkeringen met 1%. Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland is op dit moment 6% lager dan een jaar geleden, een verschil van 500 uitkeringen. Landelijk is er een kleine daling van 0,3%. Eind oktober 2016 zijn er in Nederland 419.600 lopende WW-uitkeringen.

De invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) heeft een structureel verhogend effect op het aantal WW-uitkeringen. De uitstroom uit de WW blijft als gevolg van de Wwz achter (zie ook toelichting pagina 7).

Ook werkhervatting binnen een jaar vanuit WW neemt toe

De langdurige economische crisis die in 2008 begon, heeft de werkgelegenheid in Nederland sterk aangetast. Na de crisis volgde een langzaam herstel van de economie. Sinds 2015 groeit de werkgelegenheid ook weer. Dit is te zien aan het percentage WW’ers dat binnen één jaar na aanvang van de WW werk vond. Van alle personen die in 2012 de WW instroomden heeft 60% binnen één jaar een nieuwe baan. Van de WW’ers die in 2014 de WW instroomden heeft 65% binnen één jaar een nieuwe baan.(1)

 

 

Lees ook:Aantal WW-uitkeringen Zeeland in 2017 fors gedaald
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen!
Lees ook:Daling WW-uitkeringen
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen in Zeeland!
Lees ook:Minder ww-uitkeringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>