Kunstgrasvelden van rubbergranulaat zijn veilig!

kunstgras

GOES – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen week bekend gemaakt dat uit onderzoek blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is.

De onzekerheid die er was om – in het geval van de gemeente Goes – te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat, is daarmee weg. Voetballers, ouders, clubs, de KNVB en de gemeente kunnen nu verder. Het sein staat op veilig.

Veilig en gezond
Het RIVM meldt vandaag dat er in rubbergranulaat heel veel verschillende stoffen zitten, maar dat deze slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrijkomen. Het schadelijke effect op de gezondheid is praktisch verwaarloosbaar. De KNVB (een belangrijke partner in dit dossier) en de gemeente Goes hebben vertrouwen in dit overheidsonderzoek en volgen daarom de richtlijnen en adviezen van het RIVM.

Wethouder Derk Alssema (portefeuille Sport): “Samen met de besturen van VV Kloetinge, SSV’65, VV GOES en VV Arendskerke, de voetbalclubs in onze gemeente die een kunstgrasveld hebben van rubbergranulaat, hebben we vanmiddag afgesproken begin januari om tafel te gaan om het onderzoek en de acties gericht op de lange termijn te bespreken.”

Klik hier voor het bericht dat het RIVM dinsdagochtend heeft gepubliceerd naar aanleiding van het onderzoek.

Vragen? 
Heeft u vragen, neem dan contact op met Ronald van Velzen, adviseur Sport bij de gemeente Goes. Zijn telefoonnummer is (0113) 249 734.

Lees ook:Onderzoeken rubbergranulaat op kunstgrasvelden!
Lees ook:Kunstgrasvelden van rubbergranulaat ongezond!
Lees ook:Geel populaire kleur bij Zeeuwse voetbalclubs
Lees ook:Sportbezuinigingen!
Lees ook:Kat veroorzaakt ongeluk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>