Onderzoeken rubbergranulaat op kunstgrasvelden!

kunstgras

CVLISSINGEN – Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is eerder deze week gestart met de monsteropname van rubbergranulaat op 100 sportvelden in Nederland. Dit gebeurt via een steekproef. Hiermee wordt een representatief beeld verkregen van de samenstelling van het granulaat. Het RIVM benadrukt dat er geen reden is om te stoppen met sporten op de velden met SBR-rubbergranulaat.

Onafhankelijk onderzoek autobandenbranche

In Vlissingen ligt rubbergranulaat op 2 kunstgrasvelden op Sportpark Irislaan en op één kunstgrasveld op sportpark Oost-Souburg. Op het Cruyff Court ligt geen rubbergranulaat. Gemeente Vlissingen heeft de 3 sportvelden via de website www.sbrcheck.nl aangemeld voor het onafhankelijke onderzoek. Dit wordt uitgevoerd uit naam van de ‘Vereniging Band en Milieu en Vaco’ (de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche). Door dit onderzoek krijgt de gemeente meer informatie over de samenstelling van het granulaat dat op de sportvelden ligt. Het RIVM is op de hoogte van dit onafhankelijke onderzoek en de manier van onderzoek is op elkaar afgestemd.

Lees ook:Kunstgrasvelden van rubbergranulaat ongezond!
Lees ook:Kunstgrasvelden van rubbergranulaat zijn veilig!
Lees ook:Mini Sneider’s, Janssen’s en Cruyff’s strijden tegen elkaar….
Lees ook:Middelburg-Zuid krijgt ontmoetingsplaats!
Lees ook:Johan Cruyff lekt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>