Noord-Beveland Hartveilig!

WISSENKERKE – In Wissenkerke is  dinsdag 24 januari januari een bijeenkomst over Hartveilig Wonen. Deze bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van 19.30 uur (19.00 inloop) tot circa 21.00 uur.

Bij een hartstilstand is de overlevingskans het grootst wanneer er binnen de eerste zes minuten acute zorg verleend wordt. Een ambulance kan niet altijd binnen zes minuten ter plaatse zijn. Daarom rukt op Noord-Beveland de brandweer ook uit bij reanimatie. Maar in sommige situaties kunnen burgers nóg sneller ter plaatse zijn.

De gemeente Noord-Beveland wil daarom graag in samenwerking met haar inwoners inspelen op deze belangrijke eerste minuten. Dit doen we met behulp van een reanimatienetwerk van vrijwilligers en Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Vorig jaar heeft de gemeente besloten om voor de kernen Geersdijk, Kats en Wissenkerke aan te sluiten bij Hartveilig Wonen.

Hartveilig Wonen is een netwerk van vrijwillige burgerhulpverlening, in afwachting van de ambulance. Wanneer iemand onwel wordt en omstanders alarmnummer 112 bellen, alarmeert de meldkamer ambulancezorg naast een ambulance ook opgeleide en geregistreerde vrijwilligers die in de buurt van het incident wonen of zich daar bevinden. Zij ontvangen een sms-bericht op hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED.

Aansluiten Colijnsplaat, Kamperland en Kortgene

Onlangs heeft de gemeente besloten om Hartveilig Wonen uit te rollen voor heel Noord-Beveland. Om het reanimatienetwerk verder op te bouwen zijn er vrijwilligers en AED’s nodig. De gemeente is daarom op zoek naar mensen die een erkende reanimatie/AED-training hebben gevolgd of bereid zijn deze te volgen.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 24 januari januari organiseert de gemeente een bijeenkomst over Hartveilig Wonen. Deze bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Wissenkerke van 19.30 uur (19.00 inloop) tot circa 21.00 uur.

Aanmelden informatiebijeenkomst

De gemeente krijgt graag zicht op het aantal aanwezigen. Wilt u daarom zo vriendelijk zijn om ons even te laten weten of u hierbij aanwezig bent? Dit kunt u doen door te mailen naar [email protected].

Kunt u nog niet reanimeren?

Dit is geen probleem! Er zijn op Noord-Beveland mogelijkheden om te leren reanimeren. U kunt hiervoor terecht bij de EHBO vereniging Kamperland of de Stichting Reanimatie en AED Noord- en Zuid-Beveland in Kortgene. Zij organiseren regelmatig reanimatiecursussen.  Wilt u meer informatie over deze organisaties en de aanmeldprocedure, bel dan met 0113-377361.

Bent u in het bezit van een AED? Registreer deze!

Aan verenigingen, organisaties of particulieren die een AED in bezit hebben, wordt ook gevraagd dit apparaat beschikbaar te stellen voor Hartveilig Wonen. Bent u in het bezit van een erkende reanimatie/AED-training of bent u bereid deze te volgen? Registreer uzelf dan als vrijwilliger via www.hartveiligwonen.nl.

Lees ook:Noord-Beveland Hartveilig!
Lees ook:Vrijwilligers nodig voor buurtbus!
Lees ook:HartveiligWonen
Lees ook:Plannen om een AED of buitenkast aan te schaffen? Meld het bij de gemeente
Lees ook:Bevolkingscijfers Noord-Beveland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>