HartveiligWonen

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg is aangesloten bij HartveiligWonen. Met HartveiligWonen verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van vrijwilligers en Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Dit netwerk biedt acute hulp in geval van een circulatiestilstand, in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd. De gemeente start dit jaar met het uitbreiden van dit belangrijke netwerk. Op maandag 25 september begint om 19.30 uur in het stadskantoor een bijeenkomst over HartveiligWonen.

Jaarlijks worden er 15.000 mensen in Nederland getroffen door een circulatiestilstand. Acute hulpverlening in de eerste 6 minuten is van cruciaal belang om de kans op overleven te vergroten. Het lukt een ambulance niet altijd om binnen dit aantal minuten bij een slachtoffer te zijn. Door mensen in de omgeving van het slachtoffer in te zetten voor de eerste acute hulpverlening, wordt de kans om een hartstilstand te overleven vergroot.

HartveiligWonen bestaat uit vrijwilligers die wonen of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren of te defibrilleren. Deze vrijwilligers worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Alarmering kan via een app op de telefoon of via een sms-bericht. Gealarmeerde vrijwilligers wordt gevraagd te reageren op de oproep. De ingezette vrijwilligers krijgen via hun smartphone de exacte locatie van de calamiteit of de AED door, inclusief routebeschrijving. De vrijwilligers verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

Om het reanimatienetwerk uit te breiden zijn veel vrijwilligers en AED’s nodig. De gemeente is daarom op zoek naar mensen die een erkende reanimatie/AED-training hebben gevolgd of bereid zijn deze te volgen. Aan verenigingen, organisaties of particulieren die een AED in bezit hebben, wordt ook gevraagd dit apparaat beschikbaar te stellen voor HartveiligWonen. Bent u in het bezit van een erkende reanimatie/AED-training of bent u bereid deze te volgen? Registreer uzelf dan als vrijwilliger. De gemeente, de inwoners en werkenden van gemeente Middelburg zorgen er samen voor dat de gemeente Hartveiliger wordt. Voor meer informatie: www.hartveiligwonen.nl of bezoek de informatieavond op maandag 25 september. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom aan de Kanaalweg 3 in Middelburg. U kunt zich aanmelden bij beleidsmedewerker Korina van Belzen, via [email protected]

 

Lees ook:Hartveiliger
Lees ook:Reanimatie vrijwilligers en AED’s!
Lees ook:AED-netwerk uitgebreid met 15 nieuwe locaties!
Lees ook:Noord-Beveland Hartveilig!
Lees ook:Noord-Beveland Hartveilig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>