Enquête afvalinzameling!

ZIERIKZEE - De landelijke overheid heeft in het programma ‘VANG’ (Van afval naar grondstoffen) doelstellingen op het gebied van afvalinzameling vastgelegd. Eén van die doelstellingen is dat gemeenten in 2020 het restafval terug brengen naar 100 kilo per inwoner.

Op Schouwen-Duiveland wordt momenteel op jaarbasis circa 250 – 300 kilo restafval per inwoner ingezameld. Om deze doelstelling te halen stelt de gemeente Schouwen-Duiveland een beleidsplan voor afvalinzameling op.

Als input voor dit beleidsplan is op 6 december 2016 met de gemeenteraad tijdens een informatiebijeenkomst van gedachten gewisseld over deze landelijke doelstelling. Ook is gesproken over de mogelijke gevolgen voor de inwoners van Schouwen-Duiveland en de hoogte van de afvalstoffenheffing.

Enquête

De gemeente Schouwen-Duiveland vindt het belangrijk om inwoners mee te laten denken over de verschillende manieren van afvalinzameling. Door middel van een enquête kan men aan de hand van verschillende scenario’s aangeven welke manier van afvalinzameling het beste bij hun situatie past.

 

De enquête wordt in de week van 13 februari op de gemeentelijke website geplaatst en naar 1500 huishoudens op Schouwen-Duiveland verzonden.

Inspraakavond

Naast de enquête, die tot 27 februari loopt, is er op dinsdag 14 maart vanaf 19.00 uureen bijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee. Tijdens deze bijeenkomst krijgen inwoners eveneens de gelegenheid om hun ideeën of wensen op het gebied van afvalinzameling kenbaar te maken.

Resultaten

Het eindrapport en advies, met daarin de resultaten van de enquête en inspraakavond, worden in juni ter instemming aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Lees ook:Inspraakavond afvalinzameling
Lees ook:Welkom nieuwe inwoners!
Lees ook:Beleidregels terrassen
Lees ook:Speelplekken Schouwen-Duiveland!
Lees ook:Waarom kiezen nieuwkomers voor wonen op Schouwen-Duiveland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>