FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen: Raymond van het Groenewoud special guest tijdens 1e lustrum!

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen viert haar eerste lustrum van dinsdag 4 t/m zondag 9 april 2017 in CineCity Terneuzen. Special guest tijdens het openingsgala op 4 april is niemand minder dan Raymond van het Groenewoud. Er staat ons een swingend optreden te wachten! Voorafgaand aan het optreden van Raymond van het Groenewoud, wordt het festival uiteraard eerst officieel geopend  door de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters, waarna de gasten getrakteerd worden op de bijzondere openingsfilm Sprakeloos.Iedereen is welkom deze bijzondere happening bij te wonen waarbij ook de Masters of Ceremony René Mioch en Roel van Bambost aanwezig zullen zijn. Er zijn nog 150 tickets beschikbaar. Deze zijn vanaf nu verkrijgbaar aan de kassa bij CineCity Terneuzen en via www.ffzv.nl.
Zorg dat je dit niet mist!Nieuw jasje
We zijn er ontzettend trots op om Zeeuws-Vlaanderen voor de vijfde maal een volwaardig filmfestival te bieden met films voor zowel jong als oud. Het thema ‘Film is Feest’ zal ook deze editie de boventoon voeren met een afwisselend filmprogramma en vele side-events; met voor ieder wat wils. Vijf jaar FilmFestival is ook een goede reden voor een nieuwe frisse uitstraling. Daarom is de huisstijl in de restyle gegaan. Door te spelen met de kleuren en elementen uit de Zeeuws-Vlaamse vlag  is een huisstijl ontstaan die het Zeeuws-Vlaamse DNA waarborgt en er bovendien voor zorgt dat FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen weer toekomstproof is!
Raymond van het Groenewoud op FFZVL
Raymond van het Groenewoud (1950) is een Belgisch zanger, gitarist en pianist. We zijn er bijzonder ‘fier’ op dat hij voor ons op zal treden tijdens het openingsgala op dinsdagavond 4 april. Stil blijven staan is geen optie als hij samen met zijn band zijn liedjes ten gehore brengt. Want zeg nou zelf; Wie kent hem niet? Iedereen zal zijn liedjes herkennen als hij inzet met songs als ‘Meisjes’, Liefde voor Muziek of ‘Je veux  de l’amour’! Deze sympathieke tekstdichter, filosoof en clown zoals hij zichzelf ook wel noemt, weet het publiek als geen ander te bespelen en te beroeren met zijn soms filosofische maar vaak opgewekte teksten en muziek.
Het voorprogramma wordt verzorgd door de band Blue Steam; een swingende rock-and-roll en bluesband die covers spelen uit de vijftiger- en zestiger jaren.https://youtu.be/9oPXkfdy4Hw
Ate de Jong
Een FilmFestival zou geen echt FilmFestival zijn zonder bekende cast en crew! We kunnen al een bezoek verklappen. Op zaterdag 8 april komt de in Aardenburg geboren filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent Ate de Jong naar FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen. Hij geeft deze avond een introductie van zijn film ‘Love is thicker than Water’. Deze romantische comedy is opgenomen in Engeland en onlangs in Utrecht in première gegaan. De film biedt een even uitzonderlijke als ontroerende blik op romantiek en de kracht die nodig is om familiebanden te overtroeven.
Openingsfilm:Sprakeloos
We openen dit jubileumfestival met de bijzonder mooie en aangrijpende film Sprakeloos. Sprakeloos is een film van Hilde van Mieghem naar de succesroman van Tom Lanoye. Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal.
Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.
Tijdens het festival zal schrijver Tom Lanoye aanwezig zijn, alsmede diverse cast & crewleden.
René Mioch & Roel van Bambost Masters of Ceremony
De ambassadeurs van dit festival zijn René Mioch en Roel van Bambost, beiden fervent filmkenners en bekend van hun werk als tv-presentator. Zij brengen tijdens dit filmfestival hun kennis in de programmering en zullen het gehele festival aanwezig zijn en diverse films inleiden. Spreek ze gerust eens aan als je ze tegen komt tijdens het festival. Ze vinden het bijzonder leuk om hun kennis te delen met andere filmliefhebbers.
Programma
Het aftellen is begonnen! Over precies een maand is het FilmFestival. Het grootste deel van het programma is al bekend en wij zijn in ieder geval harstikke tevreden. Meer informatie over ons programma op www.filmfestivalzeeuwsvlaanderen.nlMaandag 3 april
Een netwerklunch voor de sponsoren van het FilmFestivalDinsdag 4 april
Het feestelijke openingsgala met de openingsfilm Sprakeloos en een optreden van Raymond van het Groenewoud.Woensdag 5 april
Seniorenmiddag met film en hapjes.
LadiesNight; een heerlijk avondje uit voor de dames met bubbels, kraampjes, goodiebags en een verloting. En natuurlijk een heerlijke film:  Voor elkaar gemaakt

Donderdag 6 april
Op donderdag staat het bedrijfsleven en ondernemerschap centraal. Een dag vol ontmoetingen, netwerken en arrangementen voor ondernemers.

Vrijdag 7 april
Voetbalquiz, een avond vol weetjes en feitjes over voetbal

Zaterdag 8 april
Kindermiddag met film en activiteiten.
Een swingend Slotfeest met heerlijke muziek waarop gedanst mag worden.

Zondag 9 april
Tegenstroom op reis; een korte-film-marathon met maar liefst 16 korte films, vertoont in drie blokken.

Dagelijks om 19.00 uur
Een Film by the Sea Film met inleiding door Leo Hannewijk.

Bron: FilmfestivalZeeuwsVlaanderen

Lees ook:Feestelijke openingsavond Filmfestival Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Zeeuws Meisje opent FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Filmfestival Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Filmfestival Zeeuws-Vlaanderen: Programma online
Lees ook:Ate de Jong bezoekt FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>