Nollebos: uw stem telt mee

bos 2016

VLISSINGEN – ‘Telt de stem van de kiezer (= Vlissingse bevolking) nog mee?’ Dat staat in een pamflet over het Nollebos. “Natuurlijk!”, zegt wethouder de Jonge. “Maar er zijn meerdere touwtjes waaraan getrokken kan worden. Oók de stemmen van de ondernemers en andere belangengroeperingen tellen mee om te komen tot een zorgvuldige afweging.”

Verkenning

Het college van B&W wenst samen met alle betrokken partijen te verkennen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn voor het Nollebos en het Westduingebied. Met als doel de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van dit park, inclusief de ondernemingen, te vergroten.

Inspraak

Het college wil de verkenning in een aantal stappen doen, waarbij maatschappelijke toetsing onderdeel uitmaakt van de besluitvorming. Uw stem telt dus mee. Met respect voor de natuur en respect voor de cultuurhistorische waarden. Rekening houdend met de besluitvorming die al heeft plaatsgevonden over dit gebied.

Voorstel

Het college stelt de gemeenteraad voor, een bepaald beperkt gedeelte aan te wijzen. Daarbinnen kan vernieuwing en uitbreiding van de sauna en de kanovijver onderzocht worden. Waar, op welke schaal en hoeveel vierkante meters zou aanvaardbaar zijn? Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat dit gedeelte volledig bebouwd wordt. Het moet ook groen blijven en zoveel mogelijk openbaar zijn.
Vertrekpunt voor het college is de kwaliteit van het gebied: het groen. Ook is behoud van de  bestaande functies belangrijk: een dagrecreatieve voorziening (de kanovijver) en een wellnessvoorziening met verblijfsrecreatie (de sauna).

Samen!

De gemeente, ondernemers, belangengroeperingen én inwoners staan aan de vooravond van die ruimtelijke verkenning. Dat gaan we samen doen en samen proberen we op één lijn te komen.

Besluitvormingsproces: 4 stappen

Het college stelt de gemeenteraad voor om het besluitvormingsproces in 4 stappen uit te voeren:

  1. De gemeenteraad stelt richtinggevende kaders vast en bepaalt de begrenzing van 2 zoekgebieden (bouwhoogte, functies parkeren, openbaarheid gebied en dergelijke). Het huidige gebruik van de beide ondernemingen wordt als vertrekpunt gezien (23 maart);
  2. Overleg met belanghebbenden, inclusief de deelnemers aan het overleg over de Kustvisie (zoals ZMF). Gevolgd door een raadsbesluit;
  3. Maatschappelijke toetsingsronde (= inspraak);
  4. Definitief besluit door de gemeenteraad, dat eerdere besluitvorming over Nollebos/Westduingebied vervangt.

Zie voor meer informatie de pagina Nollebos.

Lees ook:Wat gebeurt er met het Vlissingse Nollebos?
Lees ook:Toekomst Nollebos
Lees ook:Uitbreidingsplannen Nollebos!
Lees ook:Presentatie visie ondernemers Nollebos!
Lees ook:Bebouwing Nollebos!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>