Tijdelijk vergunninghouders Hof van Sint Pieter

middelburg logo

MIDDELBURG - Totdat het pand van Woongoed aan de Middelburgse Buitenruststraat verbouwd is, gaat de gemeente Middelburg voor een aantal maanden 17 alleenstaande vergunninghouders huisvesten aan het Hof van Sint Pieter.

De gemeente maakt hiervoor gebruik van twee leegstaande studentenwoningen. De vergunninghouders blijven hier totdat het pand van Woongoed klaar is.

17 vergunninghouders in studentenkamers

De 17 studentenkamers in de panden aan het Hof van Sint Pieter 2 en 4 worden ingezet om vergunninghouders tijdelijk te huisvesten. Wethouder Chris Dekker vertelt dat de eerste vergunninghouders al in mei worden verwacht: ”Ze arriveren gefaseerd in mei en zullen totdat de verbouwing van het pand van Woongoed uit de Buitenruststraat klaar is, hier verblijven.” Dekker verwacht dat de vergunninghouders nog deze zomer doorstromen naar de Buitenruststraat, maar houdt ook rekening met vertraging: ”We gaan er niet vanuit, maar het kan zijn dat de verbouwing uitloopt. Daarna zijn de kamers aan het Hof in ieder geval weer beschikbaar voor studenten.” Samen met het COA bekijkt de gemeente zorgvuldig welke vergunninghouders ze in Middelburg gaan onderbrengen om een goede communicatie met de omwonenden mogelijk te maken. Vluchtelingenwerk zal de vergunninghouders gaan begeleiden en helpen met inburgeren.

Goede ervaringen met groepsgewijze huisvesting

De gemeente is net zoals andere gemeenten in het land verplicht om vergunninghouders te huisvesten. De Rijksoverheid bepaalt het aantal vergunninghouders voor Middelburg. Dekker vertelt dat de gemeente inmiddels goede ervaringen heeft opgedaan met het groepsgewijs huisvesten van vergunninghouders in de Zacharias Jansenstraat en in de Koepoortstraat. Dat was dan ook een reden om hier weer voor te kiezen in de Buitenruststraat. Omdat de gemeente nu alleenstaande vergunninghouders moet huisvesten en het pand van Woongoed nog niet woonklaar is, kiest ze ervoor om de tijdelijk leegstaande panden in te zetten.

 

Lees ook:Vluchtelingen in kantoorpand!
Lees ook:Vergunninghouders naar Buitenruststraat
Lees ook:Huisvesten van vluchtelingen met verblijfsstatus!
Lees ook:Huisvesten vluchtelingen!
Lees ook:Over vluchtelingenopvang…..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>