Open dag nieuwe locatie WVO Zorg op het Scheldekwartier

wvo zorg 2014

VLISSINGEN – WVO Zorg houdt zaterdag 11 november een open dag in het nieuwe Scheldehof. De locatie is gebouwd op de plek van de voormalige Zware Plaatwerkerij op het Vlissingse Scheldekwartier en is ter vervanging van het huidige zorgcentrum Scheldehof en verpleeghuis Weyevliet.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden een bezoek brengen aan Scheldehof. Er is een looproute door het gebouw, een informatiemarkt en de tentoonstelling ‘Scheldekwartier: toen en nu’. Daarnaast maken bezoekers op de open dag kennis met de faciliteiten van de nieuwe locatie. Het gebouw ligt aan de Peperdijk, vlakbij de parkeergarage aan het Scheldeplein.

Vanaf 13 november nemen de eerste verpleeghuisbewoners hun intrek in de nieuwe locatie. Jan de Graaf, bestuurder van WVO Zorg, over de nieuwe locatie: ‘We hebben hier gebouwd op een plek met een historische betekenis, waarbij we industrieel erfgoed hebben hergebruikt en geïntegreerd tot een omgeving waar we een mix van wonen, zorg, recreëren en ontmoeten kunnen bieden. We willen een fijne woonomgeving bieden aan onze bewoners, maar ook een culturele en sociale functie realiseren voor mensen in de omgeving. Daarnaast biedt deze locatie studenten de mogelijkheid om in de praktijk kennis en ervaring op te doen en projectonderzoek te verrichten. Het nieuwe Scheldehof is duurzaam. Zo liggen er zonnepanelen op het dak, is op veel plaatsen triple glas gebruikt en wordt er gekoeld en verwarmd met aardwarmte. Nieuwe technologieën in een oud gebouw: het kan gewoon.’

Scheldehof bestaat uit groepswoningen met binnentuin voor mensen met dementie en appartementen waar o.a. mensen met lichamelijke klachten gaan wonen. Daarnaast bestaat het complex uit huurappartementen voor senioren. Op de begane grond zijn voorzieningen die zowel voor bewoners als buurtbewoners toegankelijk zijn zoals een restaurant, theaterzaal/bioscoop, kapper en een atelier.

Lees ook:Verpleeghuis Willibrord geopend!
Lees ook:Nieuwbouw Poelwijck ´s Heer Arendskerke bijna bewoond!
Lees ook:Scheldehof Vlissingen kwart eeuw!
Lees ook:SVRZ en R&B wonen realiseren woonzorgzone Lewedorp!
Lees ook:Appartementen Scheldekwartier!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>