Kinderactiviteiten in ZB| Bibliotheek Vlissingen

zb

VLISSINGEN -  ZB| Bibliotheek Vlissingen verzorgt deze maand twee activiteiten voor kinderen vanaf 7 jaar. Op 17 november om 15.00 uur kunnen kinderen een stop-motion filmpje maken in het kader van de Week van de Mediawijsheid en op 25 november kunnen ze zelf een sparebot maken vanaf 12.00 uur. Deze activiteit sluit aan op de leesbevorderingscampagne Nederland Leest, met het thema robotica.

Van 17 tot en met 24 november 2017 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema is Generatie Media: samen mediawijs.

Tijdens deze week roept Mediawijzer.net docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Zo leren we elkaars werelden beter te begrijpen.

 

Maak samen een stop-motion filmpje!
In ZB| Bibliotheek Vlissingen kun je op vrijdag 17 november van 15.00 tot 17.00 uur samen met je vader, moeder, opa en/of oma een stop-motion filmpje maken. Onder begeleiding van kunstenares Lucy de Graaf maak je foto’s voor je eigen filmpje. Een professional zal het filmpje monteren en voorzien van muziek. Als het klaar is krijg je van ons bericht. In een filmzaal van CineCity kun je dan het resultaat komen bekijken. Geef je op via [email protected] Vol is vol. Deelname is gratis. Voor kinderen van 7 tot 13 jaar.

Nederland Leest Junior

In de maand november is de campagne Nederland Leest. Volwassen bibliotheekleden kunnen dan een gratis boek afhalen in ZB| Bibliotheek Vlissingen. Het thema van dit jaar is Robotica. Sinds vorig jaar is er ook een Junior-editie. Het boek Cyberboy van Tanja de Jonge staat hierbij centraal in het onderwijs. In dit boek speelt robotica een belangrijke rol. Wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine? Je kan dit boek lenen in de Bibliotheek.

 

Sparebots maken
Samen met studenten kun je op zaterdag 25 november tussen 12.00 en 15.00 uur je eigen sparebot-robot maken. Je zet de robot in elkaar met oude elektronica-onderdelen zoals led-lampjes, weerstandjes en batterijen. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis. Voor kinderen van 7 tot 14 jaar.

Lees ook:Ook Zeeland leest
Lees ook:Vlissingen leest…Remco Campert!
Lees ook:U kunt nog steeds het boek ‘onze kinderen en alcohol’ ophalen!
Lees ook:Lenen in de zomer bij Bibliotheek Vlissingen
Lees ook:Bibliotheek Vlissingen viert Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>