Mannen van staal terug op het Scheldeterrein

vlissingen gemeente logo

VLISSINGEN – De medewerkers van scheepswerf De Schelde nabij de Vlissingse binnenstad waren echte mannen van staal. In weer en wind deden ze veelal zwaar werk. Veiligheidsvoorschriften waren er veel minder dan nu en de arbeidsomstandigheden waren niet altijd optimaal. Nu worden deze bikkels herdacht in een kunstwerk op het Scheldeterrein, waar eerder de werf was. Afgelopen vrijdag werd op dat Scheldekwartier het beeld ‘Mannen Tussen Staal’ door de gemeente overgedragen aan de Stichting Mannen Tussen Staal.

Een vertegenwoordiger van de stichting hield een korte toespraak. Het Scheldeloodsenkoor en de Deltaband gaf de overdracht muzikale kleur. Via crowdfunding is een bedrag van ruim € 30.000,- bijeengebracht om de realisatie van het beeld mogelijk te maken.

Herinnering

Het beeld ‘Mannen Tussen Staal’ herinnert aan de tijd dat de scheepswerf De Schelde in het hart van Vlissingen haar schepen bouwde. De 2 mannen aan de voet van het beeld slaan met een grote hamer de klinknagels in de romp van het schip. Dat gaf een hard geluid en galmde door de straten van Vlissingen. De grote ankerketting herinnert aan de schepen die op de helling lagen en de verbondenheid van Vlissingen met de werf en haar arbeiders.

Locatie

Het beeld heeft tijdelijk een plek bij het Dok van Perry en wordt daarna verplaatst naar de vaste plek aan de Kop van de Helling.

Lees ook:Onthulling beeld Mannen Tussen Staal
Lees ook:Miniatuur Mannen Tussen Staal!
Lees ook:25.000 euro nodig voor monument Mannen tussen Staal!
Lees ook:Kunstwerk Mannen tussen Staal
Lees ook:Kunstwerken Mannen tussen Staal in Scheldekwartier: wat is uw favoriete ontwerp?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>