Zeeuws-Vlaamse scholen fuseren

schoolklas middelbare school

HULST – Leerlingen kunnen ook in de toekomst in Hulst, Oostburg en Terneuzen naar het voortgezet onderwijs blijven gaan. Daarbij is de keuze voor een aantrekkelijk en veelzijdig onderwijsaanbod gegarandeerd. Het plan van aanpak van de Taskforce is nu ook formeel goedgekeurd door de schoolbesturen en de gemeentebesturen van Terneuzen, Sluis en Hulst, de ministeries van OCW en BZK en de provincie Zeeland. De schoolbesturen gaan met elkaar fuseren en de overheden hebben financiële afspraken gemaakt om het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen te ondersteunen. Vandaag bevestigen de schoolbesturen en de betrokken overheden onder elkaar de gemaakte afspraken.

Het pakket met gemaakte afspraken geeft de schoolbesturen het vertrouwen dat zij ook in de toekomst breed en hoogwaardig voortgezet onderwijs kunnen aanbieden in Hulst, Terneuzen en Oostburg. De volgende stap is dat de scholen de gemaakte afspraken met elkaar verder uitwerken, zodat er per 1 augustus sprake is van één nieuw sterk schoolbestuur, dat onderwijs verzorgt in de regio. Zij gaan een concreet plan op tafel leggen om toe te groeien naar een krachtig bestuur waardoor breed en thuisnabij voortgezet onderwijs blijft bestaan dat ruimte biedt aan kinderen van elke signatuur. Alle betrokken partijen zien dit als een duurzame oplossing voor de regio. Niet alleen van belang voor het onderwijs, maar ook voor de leefbaarheid en het sociaaleconomisch klimaat in Zeeuws-Vlaanderen.

Zekerheid voor ouders en kinderen
Ouders en kinderen hebben nu de zekerheid dat het voortgezet onderwijs voor de lange termijn zeker gesteld is. De scholen gaan samenwerken en aan de slag. Het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen stond onder druk door forse leerlingendaling. De scholen konden in de huidige vorm niet langer doorgaan. De Zeeuws-Vlaamse schoolbesturen fuseren daarom per 1 augustus 2018 tot een sterk en solide schoolbestuur.

Investering 
De komende jaren (2018 tot en met 2022) investeren de provincie Zeeland, de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en het Rijk gezamenlijk om het onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen aantrekkelijk en veelzijdig te maken en te houden. De Taskforce raamt de kosten daarvoor op dit moment op circa 3 miljoen euro per jaar. Het Rijk ondersteunt de scholen daarnaast met een incidentele, substantiële bijdrage aan de transitiekosten voor de overgang naar de nieuwe onderwijssituatie. De Taskforce raamt die kosten op dit moment op circa 10 miljoen euro.

Taskforce Voorgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen.
De besturen van De Rede, Het Zwin College, SKVOH en het Zeldenrust-Steelantcollege hebben afgelopen augustus een Taskforce ingesteld die in 30 oktober een breed gedragen plan moet presenteren dat voorziet in behoud en versterking van het voortgezet onderwijs in de regio. De Taskforce is ingesteld met steun van de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst, de provincie Zeeland, de BZW alsmede de ministeries van OCW en BZK.

Lees ook:Voortgezet onderwijs blijft
Lees ook:Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Enquête voortgezet onderwijs
Lees ook:Behoud voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Leerlingen veilig naar middelbare school!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>