ZB helpt bij belastingaangifte

eurobiljetten

VLISSINGEN - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, kunnen vanaf 1 maart terecht in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen. Samen met de ouderenbonden organiseert de Bibliotheek belastingspreekuren om mensen te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Deze dienstverlening is bedoeld voor particulieren, niet voor bedrijven en andere organisaties.

Belastingspreekuur
Ondersteuners van de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen verzorgen een aantal spreekuren:

Middelburg (open inloop) Vlissingen (aanmelden via website of in de Bibliotheek)*
Dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart 10.00-12.00 uur

Dinsdag 10, 17 en 24 april 10.00-12.00 uur

Woensdagavond 14 maart
19.00–22.00 uur
Woensdagmiddag 28 maart
13.30-17.45 uur
Vrijdagmiddag 6 april
13.30-17.45 uur
Zaterdagmorgen 21 april
10.00-12.15 uur

* De afspraken zijn een half uur

www.bibliotheekvlissingen.nl of 06-46194433  (algemeen: 0118-654120)

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan gebruikmaken van de gratis faciliteiten in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Het is niet mogelijk om vooraf computers te reserveren. De ingevulde aangifte kan gratis worden geprint. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Medewerkers vullen de aangifte niet in. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland biedt gratis cursussen aan voor computer- of internetgebruik. Bijvoorbeeld de cursus Klik & Tik. Je leert de computer opstarten, typen en het versturen van een e-mail. Daarnaast is de gratis cursus Digisterker voor het leren werken met de elektronische overheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. Modules zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.

Meer informatie over de dienstverlening rond de belastingaangifte is te vinden op de website van ZB.

Lees ook:Bibliotheek helpt bij digitale belastingaangifte!
Lees ook:Zeeuwse Bibliotheek helpt bij belastingaangifte
Lees ook:Computercursus Digisterker bij Bibliotheek Vlissingen!
Lees ook:Digisterker: werken met de digitale overheid
Lees ook:Basiscursus Windows 10 in Bibliotheek Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>