Wethouder Josephine Elliott, wethouder opent Bibliotheek op school

boeken

VLISSINGEN – Wethouder Josiphine Eliot p[ent donderdag 15 maart Bibliotheek op School, aan de Vlissingse Grote Markt. Daar gaat om 13.00 uur het project ‘Lezen is Leuk’ van start op basisscholen De Ichtus en Frans Naerebout in Vlissingen.

Beide scholen ontvangen van Stichting Kinderpostzegels nieuwe bibliotheekboeken, kasten voor de leesomgeving en boekenbonnen voor de leerlingen. Hiermee realiseren de scholen in samenwerking met ZB| Bibliotheek Vlissingen een aantrekkelijke Bibliotheek op School met boeken en een leesomgeving die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

 

Programma

Marileen van Wijnen, coördinator ZB| Bibliotheek Vlissingen zal om 13.00 uur openen. Hierna zullen de kinderen onder leiding van Sjef Hermans een zelfgemaakt lied zingen.

Ook zullen de grote illustratieboeken die de kinderen met kunstenares Agnes den Harthog hebben gemaakt worden gepresenteerd.

De openingshandeling wordt verricht door wethouder Josephine Elliott. Zij zal samen met de kinderen uit de verschillende groepen een boekenkast onthullen en deze vullen met boeken.

Lezen is leuk

‘Lezen is leuk’ is het project dat Stichting Lezen heeft ingediend bij Stichting Kinderpostzegels met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in

Nederland te stimuleren. Dit gebeurt door gericht in te zetten op leesbevordering en kinderen een rijke leesomgeving te bieden.

 

Lees ook:ZB| Bibliotheek Vlissingen opent Bibliotheek op school
Lees ook:Kinderpostzegelactie bijna van start!
Lees ook:Kinderpostzegels: 4.800 Zeeuwtjes op pad!
Lees ook:Bieb op school!
Lees ook:Kinderpostzegels voor Zeeuwse goede doelen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>