Eerste resultaten omgekeerd inzamelen

BIERVLIET – De openbare jaarvergadering van de dorpsraad Biervliet is dinsdag 20 maart. Een woordvoerder van de gemeente Terneuzen: “Wij maken van deze gelegenheid graag gebruik om de resultaten rondom het omgekeerd inzamelen te presenteren aan de inwoners van Biervliet. De jaarvergadering start om 19.30 uur. Rond 21.00 uur gaan wij van start.

De proef ‘omgekeerd inzamelen’ loopt inmiddels drie maanden. Tijdens de inloopavond willen we het met u over de resultaten hebben, maar we horen ook graag hoe u het ervaart. Gaat het goed? Kunnen er dingen beter? Kom naar de inloopavond op 20 maart en bespreek het met ons.

Omgekeerd inzamelen 
Per 1 december 2017 halen we in de kern Biervliet niet meer het restafval op, maar plastic en lege drankenkartons. De inwoners brengen restafval naar verzamelcontainers in de buurt en plastic en lege drankenkartons mogen in de grijze container. Vandaar de naam omgekeerd inzamelen, aangezien in alle andere kernen het restafval thuis wordt opgehaald en we plastic naar de daarvoor bestemde verzamelcontainers brengen.

Resultaten 
Tijdens de proef bekijken we of de afvalscheidingsresultaten verbeteren en wat de effecten zijn. Eind 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van afvalinzameling in de hele gemeente Terneuzen. De resultaten van deze proef bepalen mede deze beslissing.”

Meer weten over het omgekeerd inzamelen in Biervliet: ga naar www.terneuzen.nl/omgekeerdinzamelenbiervliet

Lees ook:Biervliets spreekuur verplaatst
Lees ook:Nu je plastic & pak in dezelfde bak!
Lees ook:Proeven met afvalinzameling!
Lees ook:Afval scheiden: dat doe je goed
Lees ook:Inzamelen plastic afval Hulst succes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>