Zeeuwse winnaars Provinciën Marathon Challenge gehuldigd!

hardlopenMIDDELBURG / ROTTERDAM – Sebastièn Schletterer uit Middelburg en Paola van Gilst uit Goes ontvingen afgelopen donderdag in het Middelburgse Provinciehuis een prijs voor hun prestatie tijdens de marathon van Rotterdam op 14 april. Tijdens deze marathon waren zij de snelste Zeeuwen. Sebastièn Schletterer uit Middelburg liep de marathon in 2:37:21 en Paola van Gilst voltooide de wedstrijd in 3:34:44. Gedeputeerde Ben de Reu heeft hen namens de organisatie van de Provinciën Marathon Challenge een prijs van 500 euro uitgereikt.

Net als vorig jaar stond de Rotterdamse marathon in het teken van de Provinciën Marathon Challenge. Daarbij werd gestreden om de titel ‘snelste marathonprovincie van Nederland’. De snelste provincie – op basis van de netto tijden van de 25 snelste lopers – was Zuid-Holland. Zeeland eindigde op de 7e plaats. Uit Zeeland deden dit jaar 200 lopers mee (in 2012 waren dit er 151). Zij liepen allemaal met de provincievlag op het startnummer. Voor de toeschouwers stond er voor elke provincie een eigen tribune op de Coolsingel. De snelste mannen en vrouwen van de twaalf Nederlandse provincies konden in totaal € 12.000 aan prijzengeld verdienen.

Lees ook:Hamid El Mouaziz wint Kustmarathon!
Lees ook:Marathon van Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Alweer! ‘Haas’ Michel Schrier is halverwege uit kustmarathon gestapt
Lees ook:Vandaag marathon Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:‘Vlaggenschip De Ruyter naar Vlissingen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>