Fietsmarathon!

DOMBURG – De Nationale Fiets Marathon is een recreatieve fietstocht voor het goede doel waaraan elke fietsliefhebber mee kan doen. Op zondag 25 mei gaat de route van de Nationale Fiets Marathon in de provincie Zeeland in een grote ronde door de mooiste stukjes van Walcheren langs Domburg, Veere en Middelburg. Meer informatie over de route vind u op www.nationalefietsmarathon.nl

De Nationale fiets Marathon is een recreatieve fietstocht bedoelt om geld op te halen voor 5 verschillende goede doelen. In elke provincie is een mooie route uitgezet van circa 42 km (marathonafstand). De route voert langs de mooiste toeristische plekjes van de provincie en is elke dag van het jaar al de moeite waard om samen met familie of vrienden te fietsen. Maar op zondag 25 mei is er overal iets extra’s te beleven. Want op verschillende plekken langs de route worden exclusief voor NFM deelnemers bijzondere belevenissen georganiseerd.

Knooppuntenroute

Om verzekerd te zijn van de mooiste routes werkt de Nationale Fiets Marathon samen met Route.nl. Daardoor is het mogelijk gebruik te maken van het bekende landelijke knooppuntensysteem waardoor routes makkelijk te vinden en te volgen zijn. Verdwalen of fout fietsen is daardoor bijna onmogelijk. En omdat deelnemers in hun eigen tempo en op eigen gelegenheid fietsen kunnen files en opstoppingen vermeden worden.

Recreatief voor het goede doel

Hoewel het geen prestatietocht is en iedereen mee kan doen aan de NFM is het doel dat deelnemers hun prestatie gebruiken om geld op te halen voor een goed doel. Er zijn 5 goede doelen geselecteerd die allemaal een directe relatie hebben met gezondheid en bewegen. Elke deelnemer kiest zelf bij zijn aanmelding voor welk goed doel hij of zij de marathon gaat fietsen. Op www.nationalefietsmarathon.nl kan het verloop van de actie realtime worden gevolgd.

100% afdracht donaties

De organisatie van de NFM werkt samen met de onafhankelijke stichting Presteren voor een Ander die de door deelnemers verzamelde sponsorgelden beheert. Nadat de route volbracht is zorgt de stichting ervoor dat de sponsorgelden in hun geheel dus zonder inhouding van kosten worden overgemaakt aan het goede doel.

Meedoen kan iedereen

Omdat iedereen de route in eigen tempo kan fietsen hoef je geen goed getrainde fietser te zijn om mee te kunnen doen. Inschrijven voor de Nationale fiets Marathon kan door je aan te melden op de website www.nationalefietsmarathon.nl. Daar kun je ook alles lezen over het programma en de mogelijkheden om geld op te halen voor de goede doelen. Deelname kost € 14,95 per persoon over € 34,95 voor groepen en families vanaf 3 deelnemers.

Lees ook:Fiets Marathon!
Lees ook:Nationale Fiets Marathon!
Lees ook:Fiets naar je werk…dag…
Lees ook:Lever uw kleine, elektrische apparaten in bij de Milieustraat voor Basketbalvereniging Marathon
Lees ook:2 ton voor Zeeuws Museum dankzij deelnemers BankGiro Loterij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>