Wat een streken (6): Doe eens wild in Safaripark Beekse Bergen

HILVARENBEEK – Het is vrijdagochtend en wij zijn aangekomen in Hilvarenbeek. “Doe eens wild in Safaripark De Beekse Bergen”, zeg ik tegen mijn ouders. En doel ik natuurlijk op het van dichtbij bekijken van de veelal wilde dieren.

“Leuk”, reageert mijn moeder. “Hier waren wij toen jij en je broer nog knulletjes waren. Inmiddels ben ik een knul van 55 jaar en mijn vader en moeder zijn respectievelijk 82 en 80 jaar. Dat weerhoudt ons zeker niet om de dieren van de Beekse Bergen eens goed te gaan bekijken. Een leuk weerzien. De kracht van dit park is dat als wij  bijvoorbeeld de leeuwen of giraffen bekijken, gelijk grote groepen te zien krijgen. In een natuurlijke situatie waar de dieren goed tot hun recht komen. Dit jaar zijn er leeuwtjes geboren in het park. Dat is dus extra genieten. De leeuwenwelpjes zijn favoriet. En zo is er nog veel meer. Hilarisch als tijdens de bus safari zo’n lange slungel van een giraffe nieuwsgierig bij ons een kijkje komt nemen. In de bus is ook een ranger die ons van alles over het park met de dieren vertelt. Voor vragen kunnen wij ook bij hem terecht. Wij wanen ons in Afrika. Onderweg spotten wij bijvoorbeeld  jachtluipaarden en gnoes. Er zijn maar liefst 2 routes, dus wij vermaken ons prima en zien heel veel. En steken er ook nog iets van op.

Spannende route

Onze eerste spannende route gaat van de ingang naar het Kongo Restaurant. Hier zijn wij onder andere zebra’s, jachtluipaarden, neushoorns en struisvogels. Bij het Kongo Restaurant nemen wij de tweede route met de safaribus.

Die gaat dus van het Kongo Restaurant terug naar de ingang. Onderweg genieten wij van bijvoorbeeld Pater Davidsherten, saruskraanvogels, leeuwen en giraffes. Leuk die twee verschillende routes die zo’n drie kwartier duren.

Al dat leuks

Er is ook een prachtige wandelroute die ik bij een eerder bezoek helemaal heb gelopen en waar veel moois heb aangetroffen. Mijn ouders zijn iets minder goed ter been, dus voor dit traject kiezen wij niet. Gelukkig zijn er de 2 genoemde bus routes langs de dieren, wij bezoeken de restaurants en kiezen ook nog voor een leuke andere combinatie: de Safariboot. Al dat leuks zit bij de toegangsprijs inbegrepen. Te kiezen valt uit de ‘Livingstone’ of ‘Stanley’ over de wateren van Afrika in Hilvarenbeek. De boottocht duurt ongeveer een half uur. En aan boord eveneens een ranger die ons wegwijs maakt vanaf het water. En al dat moois in het safaripark laat zien en verduidelijkt. Wij bekijken onder meer  de apen en neushoorns. De boot vaart heen en weer tussen het Safari Restaurant bij de ingang en het Kongo Restaurant aan de andere kant van Safaripark de Beekse Bergen.

De vaartijden van de safariboot staan in het parkinformatieboekje.

Tussen de bus- en vaartripjes door nemen wij regelmatig een pauze om iets te eten of te drinken en wat uit te rusten. Alles bij elkaar hebben wij een prachtige dag met onvergetelijke momenten.

Foto: safaripark beekse bergen

http://www.safaripark.nl/

https://youtu.be/P293g6WJGKI

Lees ook:Wat een streken (proloog): Alstublieft
Lees ook:Groeten uit Amersfoort (4): Leuke middag in Dierenpark Amersfoort!
Lees ook:Nieuwe afvalroutes
Lees ook:Veilig op weg naar Reynaertcollege!
Lees ook:Park Hulst verlicht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>