Wat een streken (8): Zelfs Japanse sferen in Belgisch Hasselt

HASSELT (B) – De kop klinkt mysterieus. Spoedig weet u wat ik ermee bedoel. Ik breng met mijn vader Piet en moeder Riet een bezoek aan het Belgische Hasselt. Wij starten bij het bureau voor Toerisme, genieten van de stad, pakken de bus en belanden in de Japanse tuin.

Hasselt noemt zichzelf graag de hoofdstad met smaak. En als wij daar zijn hebben we snel in de gaten dat ze zeker smaak hebben op culinair gebied. Met gezellige plaatsen om iets te eten. De stad is gastvrij. En heeft mooie gebouwen, zowel historisch als modern. Wij beginnen onze visite aan deze stad bij Toerisme Hasselt, aan de Maastrichterstraat 59 BE (3500 Hasselt). Daar krijgen wij uitleg over de mogelijkheden en nuttige tips. Bovendien liggen daar 3 door mij vooraf bestelde kaarten 48-uur in Hasselt. Met deze kaart kunnen wij gratis met het openbaar vervoer reizen, talloze musea in en genieten korting op korting bij tal van bedrijven in deze bourgondische stad. Dat is nog eens leuk! De kaart kost 19,50 euro per stuk.

De Hasseltse straten hebben veel te bieden op culinair gebied. Er zijn gezellige restaurants, cafés en terrassen. Veel te beleven op het culturele vlak. Met diverse musea, waaronder het Jenevermuseum, Stedelijk Museum en Mode Museum.

Wij brengen een bezoek aan de grootste Japanse tuin van Europa. Met deze maand een prachtige chrysantenexpositie. Ook gaan we met onze recent aangeschafte picknickmand heerlijk picknicken in het bijzondere park, aan de Gouverneur Verwilghensingel 23

3500 Hasselt. De ideale plek om de Japanse cultuur te beleven. In deze Belgische stad zet de Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning. Wij gaan op ons gemakje op een bankje zitten om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen en te genieten van het uitzicht. Als je goed luistert kan je de vredesbel horen luiden.

www.japansetuin.be

facebook.com/JapanseTuinHasseltBE

[email protected]

www.facebook.com/visithasselt

www.twitter.com/visithasselt

www.instagram.com/visithasselt

 

http://visithasselt.be/nl

Lees ook:Bloggers en journalisten bezoeken Middelburg!
Lees ook:Zeeuws Museum: Zoek de Zomerschat!
Lees ook:Mogelijk Zeeuwen in Japans aardbevingsrampgebied
Lees ook:In het Hof van Zoutelande!
Lees ook:Vlissingen op de kaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>