Zeeuwse meningen (23): Moeten wij zieke ouderen helpen?

VLISSINGEN – In Vlissingen wacht mij een bijzondere opdracht. Voor de rubriek Zeeuwse meningen ben ik deze vrijdag op de markt in de Coosje Buskenstraat en vraag 3 voorbijgangers:  Moeten wij zieke ouderen helpen?
De aanleiding is een initiatief van Vlissingers die inzamelingsacties houden voor een groep Zeeuwse zieke ouderen. Die bepaalde dingen die zo gewoon lijken door bezuinigingen haast niet meer kunnen doen.  Deze maand zijn ze op zoek naar materialen om Paasstukjes te maken. Een gezellige bezigheid voor de senioren en het eindresultaat is vrolijk en fleurig en daar worden de mensen blij van.
“Liever inzetten voor zieke ouderen, dan voor de vluchtelingen”, vindt Cees Tervliet. Dat is duidelijk. Hij legt mij even later uit het triest te vinden dat er heel veel voor de mensen die naar ons land komen wordt gedaan, maar dat er voor de ouderen amper gel en tijd  beschikbaar is. “Nee, dat is de taak van de ouderenzorg met overheidsgeld”, aldus Riekie Mastenbroek die net haar wekelijkse portie fruit op de kop van de markt heeft ingekocht. “Wat een fantastisch idee”, roept Fleur Verdonk mij enthousiast toe.
Wilt u een van de Zeeuwse meningen ondersteunen? Dat mag via de poll elders op Zeeland.Blog.

Lees ook:Zeeuwse Meningen (3): Zeeuwse producten beter promoten?
Lees ook:Zeeuwse meningen (49): Zijn verzorgingshuizen veilig?
Lees ook:Nog meer vluchtelingen naar Vlissingen!
Lees ook:Zeeuwse meningen (61): Blij dat de feestdagen voorbij zijn?
Lees ook:Zeeuwse meningen (7): Blijft Vlissings ziekenhuis echt behouden?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>