On Body And Soul bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – On Body And Soul is vanaf donderdag 1 februari om 15.30 uur te zien in Cinema Middelburg.

 

De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen.

Winnaar Gouden Beer op het Filmfestival in Berlijn.

Trailer en tickets > 

 

Vele hemels boven de zevende

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.

Te zien tot en met maandag 5 februari om 14.00 uur.

Trailer en tickets > 

Documentaire: The end of fear 

In The End of Fear wordt de krankzinnige geschiedenis van het schilderij Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III (1966-67) van Barnett Newman verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur. Zelden riep een kunstwerk zoveel vragen op, lokte het zoveel emoties uit. De zware aanslag op het werk door een bezoeker in 1986 werd gevolgd door een controversiële restauratie en rechtszaak. Uiteindelijk blijft de million dollar question in de lucht hangen: zien we een origineel of een kopie?

Te zien vanaf vrijdag 2 februari om 21.30 uur.

Trailer en tickets >

Open Doek
voor jong Zeeuws filmtalent
zaterdag 10 februari om 15.00 uur
Gratis entree, wel hier een ticket ‘kopen’
Cinema Filmcollege:
filmanalyse
tickets voor de vier colleges samen

Lees ook:Cinema Middelburg: Darkest Hour
Lees ook:7 Giorni bij Cinema Middelburg
Lees ook:Cinema Middelburg presenteert: The Best of IDFA on tour
Lees ook:Oscarwinnaars in Cinema Middelburg
Lees ook:Wonder Wheel en meer in Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>