Laat Teeven Folkert van der G. gaan?

fred teeven blog
MIDDELBURG – De Raad voor de Strafrechtpleging en Jeugdbescherming (RSJ) heeft dinsdag een uitspraak gedaan over het verlof van de in Zeeland opgegroeide Volkert van der G. Staatsecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) besloot op 11 oktober jl om het verlof te weigeren en stelde een plan voor dat voorzag in de re-integratie van Van der G. binnen de gevangenismuren. De beroepscommissie van de RSJ bepaalde vandaag dat Van der G. vanaf 1 februari 2014 tot aan zijn voorwaardelijke invrijheidstelling in mei 2014 maandelijks verlof verleend moet worden.

Staatssecretaris Teeven laat in een eerste reactie weten dat hij deze uitspraak eerst nog nader moet bestuderen. De conclusies van de RSJ laten weinig ruimte. Het verlof is een aantal maal geweigerd door de directeur van de inrichting en de staatssecretaris. Het standpunt van de staatssecretaris in deze zaak is dus bekend. Het betreft een rechterlijke uitspraak en die zal zoals gebruikelijk worden opgevolgd. Tegelijkertijd is de staatsecretaris verantwoordelijk voor een veilige verlofverlening en de voorwaarden rondom zo’n verlof. Daar zal de staatsecretaris dus eerst naar kijken voordat hij een definitieve uitspraak kan doen.

Lees ook:Folkert van der G. wel op verlof: Teeven niet blij!
Lees ook:Is er hoop voor de huishoudelijke hulp?
Lees ook:Vechtscheiding!
Lees ook:Hulst mag kabeltax heffen!
Lees ook:Folkert van der G. bijna vrij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>