Meest gestolen plaatsnaambord

In Zeeland heb je vele buurtschapjes en gehuchten, soms met de vreemdste namen. Waar kun je ze vinden en is er überhaupt wat te beleven? Vandaag: Boerenhol.

BOERENHOL – Boerenhol is een buurtschap in de Zeeuws-Vlaamse gemeente Sluis. Het NCRV-programma Man bijt Hond gaf het gehucht enige bekendheid met de rubriek ‘Van Boerenhol tot Moddergat’, waarbij de cameraploeg plots voor de deur van nietsvermoedende dorpsbewoners stond. En Boerenhol is om nog iets berucht: het plaatsnaambordje van Boerenhol is volgens de ANWB het meest gestolen plaatsnaambord van Nederland.


Zeeland weergeven op een grotere kaart

Boerenhol ligt tussen de dorpen Breskens en Groede. Het bestaat uit lintbebouwing aan de N675 en telt slechts zo’n honderd inwoners. Boerenhol viel achtereenvolgens onder de gemeenten Groede (tot 1970), Oostburg (tot 2003) en Sluis (sinds 2003). De gemeente Groede bouwde het na de Tweede Wereldoorlog uit tot een kern van meer betekenis, zodat er nu lang niet alleen boerderijen meer staan. In het gehucht vind je ook een uitgebreide minicamping, Boerenhof genaamd.

Lees ook:Sluis jaagt op wildnaaktzonners…
Lees ook:Een weddenschap die je gegarandeerd wint
Lees ook:Digitale kaart Sluis online
Lees ook:Handtekeningenactie voor behoud van naaktstrand
Lees ook:Waarom moeilijk als het makkelijk kan?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meest gestolen plaatsnaambord

 1. jan

  dat zal nu onderhand wel Maaskantje zijn met die borden

    /   Reply  / 
 2. Harry Fluks

  Ook “Nederland” (in Overijssel) wordt vaak gestolen.
  Ik heb foto’s van alle plaatsnamen in Nederland op mijn website (borden.plaatsengids.nl). Voor Boerenhol en Nederland heb ik een paar keer terug moeten komen.
  Maaskantje is weer een ander verhaal: daar heeft een krant mijn foto gebruikt omdat ze zelf geen foto meer van het bord konden maken. :-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>