Vaarwel asbak! (2): Het voelt onwennig!

VLISSINGEN – Met ingang van vandaag (woensdag) ben ik gestopt met roken. Het voelt onwennig, maar aan de andere kant ben ik blij dat het voorbij is!

Gisteravond heb ik mijn laatste sigaret gerookt voor het slapen gaan en bracht  vervolgens de asbakken, sigaretten en aansteker naar de keuken. Ik  was vanmorgen ongeveer een kwartier wakker toen het eerste verlangen naar de sigaret kwam. Ik dacht: Nee, ik ben gestopt. Dit slaan wij over. Dus kwam mijn tweede verlangen: Een kopje sterke Senseo. Ik bedacht mezelf dat ik nu niet hele dagen sterke koffie moet gaan drinken, dan stap ik van de ene naar de andere verslaving over. In de keuken zette ik het Senseo-apparaat aan. De laatste vier sigaretten in het pakje heb ik onder de kraan onschadelijk gemaakt, doormidden gebroken en in de afvalbak gegooid. De asbakken heb ik leeggemaakt en die staan bij de afwas voor zo direct.  Ik moet bekennen, dat ik wel de drang naar een sigaret heb. Normaal gesproken –net als nu- begin ik de dag met e-mails lezen en het maken van nieuwe redactionele berichten. Dan rookte ik er altijd flink wat sigaretten bij en dronk twee kopjes Senseo. Nu moet ik het alleen bij de koffie houden. Het geeft een beetje een benauwd gevoel, maar volgens mij gaat het lukken!

Lees ook:Vaarwel asbak! 12: Zijn gangetje!
Lees ook:Vaarwel asbak! (4): Liggen ze nog ergens?
Lees ook:Vaarwel asbak! (3): De gewenning
Lees ook:UPDATE! Al 5 maanden niet gerookt!
Lees ook:Vaarwel asbak: Na bijna 8 maanden nog géén sigaret!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>