‘Rook van smeulende pinda’s laait op bij sloop’

SINT-MAARTENSDIJK – De brandweer heeft groen licht gekregen van de verzekeraars om het bedrijfsverzamelgebouw in Sint-Maartensdijk dat afgelopen zaterdag in de brand heeft gestaan te slopen. Vandaag om 7.00 uur zijn de slopers begonnen. Het karwei duurt enkele dagen en zal, zo zegt de gemeente Tholen, gepaard gaan met flinke rookontwikkeling.

In het gebouw, waarin ook pindafabriek Katjang Pedis was gevestigd, ligt nog steeds een flinke berg smeulende pinda’s. Omdat het de brandweer maar niet lukt de brand te blussen, is tot een gedeeltelijke afbraak van het pand besloten. De brandweer gaat de 200 ton aan pinda’s vervolgens afvoeren. ”Vanaf het begin van de sloop zal er rookontwikkeling zijn en die zal voor overlast kunnen zorgen voor de omgeving, afhankelijk van de windrichting en temperatuur. De gemeente en de brandweer adviseren om langdurige blootstelling aan de rook te vermijden door onder meer ramen en deuren gesloten te houden”, schrijft de gemeente op haar website.

Voor het terrein waar wordt gesloopt, geldt een noodverordening die burgemeester W. Nuis heeft vastgesteld. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Nijverheidsweg, de Schakelweg, de Geulweg en de Pluimpotweg te Sint-Maartensdijk. “Het is verboden voor iedereen om zich op te houden in dit gebied die niet aannemelijk kan maken voor een ander doel dan voor een bezoek om in dat gebied aanwezig te zijn”, aldus de gemeente. “Ook moet u op aanwijzing van de brandweer of de politie uit dit gebied vertrekken.” Ook wordt het terrein bewaakt door beveiligingspersoneel. Verder zijn er bij het terrein verkeersregelaars aanwezig. Zij zorgen ervoor dat ongewenst verkeer van het terrein wordt geweerd.

Lees ook:Explosies bij vuurzee in pindafabriek
Lees ook:Gemeente waarschuwt: blijf uit rook pindabrand
Lees ook:Metingen naar kwik bij ‘pindabrand’
Lees ook:Grote brand Sint Maartensdijk
Lees ook:Grote brand in Vlissings restaurant Gevangentoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>