Nieuwe burgemeester Amsterdam wil stedenband met zielig Sluis

vanderlaanAMSTERDAM/SLUIS – Bij het aantreden van een nieuwe burgemeester in Amsterdam zijn we wel wat ferme taal gewend. ‘De overlast op straat moet verleden tijd zijn’ en ‘criminaliteit moet hard worden aangepakt’ en dat soort termen. De nieuwe burgervader Eberhard van der Laan had bij zijn installatie als burgemeester echter een heel ander plannetje: Amsterdam moet een stedenband aangaan met Sluis.

Jawel, u leest het goed. Het briljante idee is om het Zeeuws-Vlaamse stadje innig te omhelzen als zusterstad. Overigens ziet Eberhard ook wel iets in een vrijage met Delfzijl en Heerlen. De gedachte achter dit opmerkelijke idee? Eberhard hoopt de slechte naam die Amsterdam heeft in de rest van het land met het aangaan van stedenbanden weg te poetsen. En die zustersteden moeten dan geen sterke, florerende steden zijn, maar wegkwijnende gemeenten die kampen met teruglopende bewonersaantallen.

Of Sluis nu op een ‘bloedband’ met de Amsterdammers zit te wachten omdat het stadje zo ver weg in een uithoek ligt, is echter maar de vraag. Want in Sluis zijn ze trots op hun stadje met eigen gezicht en uitstraling, waar Amsterdam misschien wel een puntje aan kan zuigen.

 

Lees ook:Sluis meest populaire plaats in provincie Zeeland
Lees ook:Sluis wint zilver bij verkiezing Groenste stad van Europa
Lees ook:Sluis in de race voor titel ‘Groenste stad van Europa’
Lees ook:Burgemeester Jacques Suurmond wil geen cadeaus bij afscheid in Sluis!
Lees ook:Verzin straatnaam!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>