Donderdag eerste oplevering Vlissings Perrydokje!


VLISSINGEN – De eerste (deel)oplevering van het Vlissingse Perrydokje is donderdag 20 oktober. Er is veel werk verzet en het dokje begint nu echt vorm te krijgen! Volgende week vindt de aanbesteding plaats van de volgende fase: het bouwen van een pompkelder die het mogelijk maakt dat het Perrydokje weer als zodanig kan gaan functioneren.
In de laatste fase zal de restauratie van de schipdeur, die het Perrydokje straks weer moet kunnen afsluiten, plaatsvinden. Daarvoor worden op dit moment de nodige voorbereidingen getroffen. Als alle werkzaamheden zijn afgerond, zal dit worden gevierd.

Het oorspronkelijk gemetselde dokhoofd was zwaar beschadigd en is met nieuw metselwerk hersteld door de firma Heijmans. Daarbij is gebruik gemaakt van ambachtelijk vervaardigde handvormsteen, die qua structuur en afmetingen goed past bij het oude metselwerk uit 1836. Randen en hoeken zijn voorzien van nieuwe stukken natuursteen uit de Ardennen.
Omdat aannemer Heijmans niet gespecialiseerd is in houtwerk, is voor de restauratie van de eikenhouten wanden en vloer als onderaannemer de firma De Klerk Werkendam ingeschakeld. Dit bedrijf heeft speciale timmerlieden in dienst voor waterbouwkundige constructies, die prachtig werk hebben afgeleverd.

Werkzaamheden wand

De stijlen van de wand zijn deels vernieuwd en van een nieuw bovendeel, een nieuwe deksloof (de horizontale balk bovenop) en nieuwe beplanking voorzien. Voor de stabiliteit van de wanden zijn stalen ankers aangebracht. De vloer bleek nog in zeer goede staat, en behoefde nauwelijks reparatie.
Achter de wand is zand, een houten beschoeiing van circa 1 meter hoog en bestrating aangebracht.

Subsidie

Voor de restauratie van het Perrydokje heeft de gemeente Vlissingen een Europese subsidie ontvangen, verkregen in het kader van project ROI (Revitalisering Oude Industriehavens). Dit project wordt gefinancierd door het Europese subsidieprogramma Interreg IV A.

Website: www.scheldekwartier.nl

Lees ook:Restauratie kerktoren ‘s Heer Hendrikskinderen
Lees ook:Restauratie kerktoren ‘s Heer Hendrikskinderen
Lees ook:Brug Goes afgesloten!
Lees ook:Tweede fase inrichting noordbuis Sluiskiltunnel gestart!
Lees ook:Schipdeur Vlissings Perrydok verscheept!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>