Nieuwe editie wandelproject ‘Elke stap telt’ !

VLISSINGEN – In het Vlissingse verzorgingscentrum Ter Reede start op dinsdag 11 september om 9.30 uur de tweede editie van het project `Elke stap telt`. Het initiatief komt, net als de eerste keer, vanuit de gemeente Vlissingen en wordt uitgevoerd door fitnesscentrum Club VIEF. In dit project kunnen 55-plussers binnen 10 weken hun conditie verbeteren.

Op deze dag wordt bij de deelnemers een wandeltest afgenomen om te kijken wat het beginniveau van elke deelnemer is en welk loopschema het beste bij hem/haar past. Na de start op 11 september gaan de wandelaars 10 weken lang, met behulp van een stappenteller en een loopschema, alleen en/of met anderen wandelen. Daarnaast komen de deelnemers elke dinsdagochtend bij elkaar om te evalueren en het nieuwe loopschema op te halen. Ook nodigt Club VIEF elke week een spreker uit die informatie aan de wandelaars geeft over gezond leven. Na 10 weken wordt een wandeltest bij de deelnemers afgenomen om te kijken wat het resultaat is.

Geïnteresseerden voor ‘Elke stap telt’ kunnen zich aanmelden via [email protected] Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met fitnesscentrum Club VIEF, telefoon 0118 – 448 463. De kosten voor deelname zijn eenmalig € 10,-.

Het wandelproject ‘Elke stap telt’ is een initiatief van de Zeeuwse Organisatie Welzijn Ouderen en wordt financieel ondersteund door het Delta Zeeland Fonds. Elf Zeeuwse gemeenten voeren het project uit. Met ‘Elke stap telt’ worden zowel actieve als minder actieve ouderen gestimuleerd om (meer) te gaan bewegen.

Lees ook:Start wandelproject “Elke stap telt” bij Club VIEF Vlissingen!
Lees ook:Start wandelproject “Elke stap telt”!
Lees ook:Nieuw leefstijlseizoen Club VIEF van start!
Lees ook:Gezond leven programma bij Club VIEF Vlissingen!
Lees ook:Club VIEF houdt open middag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>