Hulst koploper met Zeeuwse Burendag-plannen!

HULST – In aanloop naar Burendag op 22 september brachten buren het Oranje Fonds en Douwe Egberts al op de hoogte van 4459 goede plannen voor hun eigen buurt. Dat zijn er meer dan twee keer zo veel als vorig jaar rond deze tijd. Nog nooit eerder ontvingen de organisatoren zoveel plannen. In Zeeland vieren al 66 buurten Burendag en staken buren in Hulst het vaakst de koppen bij elkaar. Daar bedachten buren 14 Burendagplannen.

De Burendagplannen zijn erg divers. Zo organiseren buren in Hulst een grote schminkdag voor all kinderen in de buurt en brengen buren in Clinge valide en minder-valide buurtbewoners bij elkaar tijdens een gezellige dag. De top 3 van Zeeuwse plannen waarvoor buren van het Oranje Fonds een financiële bijdrage ontvingen is op dit moment:
1. Een grote spellendag met de hele buurt
2. Samen tuinieren en de buurt opfleuren
3. Een dag vol creatieve activiteiten

Over Burendag
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren dit jaar al weer voor de 7e keer Burendag op zaterdag 22 september. Het thema is ook dit jaar: Koppen bij elkaar. Steek dus de koppen bij elkaar en verzin een goed idee voor Burendag. Om Burendag nog leuker te maken geven Douwe Egberts en het Oranje Fonds Burendag feestpakketten weg. Buren die hun activiteit aanmelden op www.burendag.nl, kunnen een gratis Burendag feestpakket ophalen bij Albert Heijn. Zij moeten er echter wel snel bij zijn, want op = op.

Douwe Egberts nodigt buren uit om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, contact te leggen met hun buren en initiatieven te bedenken en uit te voeren die hun buurt nog leuker maken. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Samenleven begint in de buurt. Daarom stelde het Fonds in totaal 1 miljoen euro beschikbaar voor goede Burendag ideeën.

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees ook:Veel Middelburgers vieren Burendag!
Lees ook:Nog 4 ton beschikbaar voor Burendag!
Lees ook:Burendag!
Lees ook:Burendag
Lees ook:Al meer dan 80 Burendagactiviteiten in Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>