Geen extra Middelburgse commissievergadering over bezuinigingen!

MIDDELBURG – De extra aangekondigde Middelburgse commissievergadering over de kaders voor de bezuinigingen gaat niet door. Er is besloten dit onderwerp te behandelen in de reguliere commissievergadering Algemeen Bestuur van dinsdag 6 november. Naast die vergadering bent u ook welkom op de vergaderingen van de commissies Maatschappelijke Zaken en Ruimte.

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert woensdag 31 oktober. Op de agenda staat onder andere het rekenkamer onderzoek naar de woonservicezones en het beschikbaar stellen van aanvullende krediet voor de Kloveniersdoelen. Op maandag 5 november komt de commissie Ruimte bij elkaar. De leden praten onder andere over het parkeerbeleid en het grondbeleid en grondbedrijf.

Inspraak
Het eerste deel van een commissievergadering is gereserveerd voor burgers. Insprekers kunnen op een agendapunt inspreken, maar ook zelf een onderwerp inbrengen.

Middelburgers die willen inspreken zijn dus niet afhankelijk van de agenda. Zij kunnen zelf een onderwerp aankaarten. De gemeente biedt op deze manier een extra manier om bij de besluitvorming betrokken te zijn. Wie wil inspreken, krijgt daarvoor vijf minuten de tijd. Als het druk is met insprekers, kan de voorzitter de spreektijd inkorten. Niet ieder onderwerp is geschikt voor inspraak. Bijvoorbeeld als het om een benoeming gaat of een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep openstaat. Als u inspreekt op een onderwerp dat op de agenda staat kunt u aan een deel van de discussie meedoen. Nadat het onderwerp door de commissie is behandeld krijgt u gelegenheid voor een laatste reactie.

Wie wil inspreken, moet dat 24 uur voor de vergadering laten weten aan de commissiegriffier. Bij de gemeente Middelburg zijn dat Ko Noordhoek, telefoon: 0118-675482 en Ans de Nooijer, telefoon: 0118-675481.

De openbare bijeenkomsten worden gehouden in het stadskantoor en beginnen om 19.30 uur. De stukken liggen vijf dagen voor de vergadering ter inzage in de hal van het stadskantoor.

Lees ook:Extra commissievergadering over Molenwaterpark!
Lees ook:Gemeente Middelburg buigt zich over Molenpark en theater!
Lees ook:Onderzoek schouwburg!
Lees ook:Soap Stadsschouwburg Middelburg niet voorbij!
Lees ook:Rapport commissie Balkenende!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>