Onderzoek schouwburg!

stadsschouwburg middelburg

MIDDELBURG – De commissie Maatschappelijke Zaken heeft in haar vergadering van 14 januari het voorstel besproken om een nieuw voorbereidingskrediet voor de schouwburg te accorderen.

Met dit krediet wordt beoogd twee opties te onderzoeken. Naast verbouw van de huidige schouwburg is ook gevraagd om een andere locatie te onderzoeken. Belangrijkste aanleiding is de wens om een schouwburgvoorziening voor aanmerkelijk minder geld te realiseren.

De commissie Maatschappelijke Zaken heeft op woensdag 7 januari eerst in beslotenheid vergaderd over de toekomst van de schouwburg in de gemeente Middelburg. Reden hiervoor was het verkennen van de mogelijke keuzes gepaard met de financiële consequenties. De notulen en besluiten van deze bijeenkomst zijn nu openbaar. Uitkomst is dat een meerderheid van de commissie een schouwburgfunctie in Middelburg wil behouden. Er is een voorbereidingskrediet gevraagd voor:

- verdere uitwerking verbouw huidige schouwburg aan het Molenwater;
- uitwerking schouwburgfunctie elders in de gemeente Middelburg (bijvoorbeeld op het ZEP).

De basis van deze nadere verkenning is enerzijds de wens dat de realisatie van een toekomstige schouwburgvoorziening in Middelburg voor aanmerkelijk minder geld moet. Anderzijds vormen ook de gesprekken met de exploitant, naar aanleiding van de concept kaders zoals de raadsfracties van alle partijen in de vorige raad in januari 2014 aan het college hebben meegegeven, een belangrijke basis.

De raad neemt in de vergadering van 26 januari een besluit over het accorderen van het voorbereidingskrediet van de schouwburg. Het streven van het college is, om bij goedkeuring van dit krediet voor het nadere onderzoek, voor de zomer nog met een voorstel te komen.

Lees ook:Stadsschouwburg Middelburg opknappen!
Lees ook:Middelburgse Schouwburg: onderzoek naar twee opties!
Lees ook:Soap Stadsschouwburg Middelburg niet voorbij!
Lees ook:Onderzoek Middelburgse schouwburg wijst renovatie uit!
Lees ook:Weer Middelburgs schouwburgplan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>