Landelijke Boomfeestdag natuurlijk ook in Veere!

boom blog
SEROOSKERKE – De Landelijke Boomfeestdag is woensdag 20 maart. De gemeente Veere is door de Provinciale Commissie Boomfeestdag, uitgeroepen tot ‘Accentgemeente 2013’ van de provincie Zeeland. De verkiezing houdt in dat boomfeestdag in die gemeente extra aandacht krijgt, onder andere met een centrale viering op één van de locaties waar bomen geplant worden.

Het landelijke thema dit jaar is: “Bomen maken gezond”. Jaarlijks worden er op de 3e woensdag van maart in heel Nederland bomen geplant. Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen op een fantasievolle en aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen bijbrengen. Dit gebeurt door ze te leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame leefomgeving en door ze te laten inzien dat ze zelf een bijdrage kunnen en moeten leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld. In de gemeente Veere doen 15 basisscholen met ruim 300 kinderen mee aan de Nationale Boomfeestdag.

Op de Nationale Boomfeestdag op woensdag 20 maart om 09.15 uur, planten de leerlingen van basisschool de Regenboog uit Oostkapelle en de Wegwijzer uit Serooskerke 40 eiken aan de heringerichte Wilgenhoekweg in Serooskerke. De burgemeester van Veere, Rob van der Zwaag, zal hierbij aanwezig zijn.
Na het planten van de bomen zijn er in park Welgelegen in Serooskerke diverse andere activiteiten. In samenwerking met Staatsbosbeheer worden er samen met de kinderen nestkastjes gemaakt en zijn er demonstraties kunstkettingzagen. Ook kan er onder begeleiding, in een boom geklommen worden.
‘s Middags is er een breed programma waar alle kinderen en (groot)ouders welkom zijn.

In verband met het broedseizoen komt het op een aantal locaties in de gemeente Veere beter uit om al eerder de Boomfeestdag te vieren. Daarom voeren een aantal scholen werkzaamheden in de periode voor de landelijke viering. Deze werkzaamheden bestaan uit het planten, snoeien en knotten van struiken en bomen. Ook Staatsbosbeheer en het Waterschap stellen hiervoor locaties beschikbaar. Stichting Landschapsbeheer Zeeland werkt mee door het gereedschap te leveren.

Bomen maken gezond! (middagprogramma)

Dat geldt voor jong en oud. Iedereen voelt zich lichamelijk en geestelijk gezonder in een groene, bomenrijke leefomgeving. Een dergelijke omgeving nodigt uit tot bewegen en genieten.
Vandaar dat alle kinderen en hun (groot)ouders op de boomfeestdag (woensdagmiddag 20 maart) zijn uitgenodigd om op een actieve manier kennis te maken met de bomen in hun leefomgeving.
Ze doen dat in Park Welgelegen in Serooskerke.
Van 13.00-16.00 uur staan er gidsen van het IVN en SLZ klaar die u op allerlei manieren kennis laten maken met bomen: Luister naar de sapstroom van een boom, proef van producten van bomen aan de proeftafel, maak een kunstwerk of een vogelhuisje. Raak onder de indruk van de hoogte en de schoonheid van een boom, let op de verschillen, ga aan de slag met het hout en nog veel meer!
Ook ‘s middags is het mogelijk om onder begeleiding tot wel 8 meter hoog in een boom te klimmen (beperkt aantal plaatsen) en is er een spectaculaire demonstratie kunstkettingzagen.
Er kan gratis aan de activiteiten deelgenomen worden.
Parkeren kan bij de Zandput in Serooskerke

Lees ook:60ste boomfeestdag
Lees ook:Boomfeestdag Middelburg!
Lees ook:Ook in Hulst boomfeestdag!
Lees ook:Bomen erbij!
Lees ook:Scholieren planten honderd bomen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>