Scholieren planten honderd bomen!

boom jong blog
MIDDELBURG – Het was koud, nat en de grond was hard. Toch hebben scholieren samen met het college van burgemeester en wethouders eerder deze week de lentesneeuw getrotseerd om in het kader van Nationale Boomfeestdag honderd bomen te planten langs de N57.

Dankzij de inzet van leerlingen van De Vossenburch, Cypressenhof en De Lonneboot is Middelburg vijftig essen en vijftig iepen rijker. Na afloop van het plantfestijn konden de scholieren onder het genot van een bolus en een drankje opwarmen in het gebouw van Raab Karcher. Hier droeg stadsdichter Theo Raats een gedicht voor en werden de leerlingen toegesproken door burgermeester Bergmann. Tenslotte kreeg iedereen die heeft deelgenomen een certificaat.

Nationale Boomfeestdag

Jaarlijks vieren ruim 200.000 kinderen in Nederland de Nationale Boomfeestdag. Ze planten bomen en struiken, maken werkstukken of lopen een bomenroute. Kortom, ze zijn bezig met het groen in hun buurt. Ieder jaar kiest de Stichting Nationale Boomfeestdag een landelijk thema en voor dit jaar is dat is dat ‘Bomen maken gezond!’.

Lees ook:Bomen erbij!
Lees ook:Ook in Hulst boomfeestdag!
Lees ook:Landelijke Boomfeestdag natuurlijk ook in Veere!
Lees ook:60ste boomfeestdag
Lees ook:Boomfeestdag Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>