Bomen erbij!

naamloos (4)
MIDDELBURG – In het kader Nationale Boomfeestdag zijn er afgelopen woensdag aan de MIddelburgse President Rooseveltlaan bij de Brandweerkazerne 50 bomen geplant. De oudste groep leerlingen van De Dolfijnenburch, Acaciahof, Regenboogschool en Vrije school Zeeland plantten de bomen samen met het gehele college van burgemeester en wethouders van Middelburg. Alle kinderen die hebben deelgenomen aan deze boomfeestdag kregen een certificaat.

Boomfeestdag
Jaarlijks vieren ruim 200.000 kinderen in Nederland de Nationale Boomfeestdag. Ze planten bomen en struiken, maken werkstukken of lopen een bomenroute. Kortom, ze zijn bezig met het groen in hun buurt. Het college van burgemeester en wethouders is bijzonder verheugd dat dit evenement ieder jaar plaatsvindt. Ieder jaar kiest de Stichting Nationale Boomfeestdag een landelijk thema en voor dit jaar is dat ‘Kiezen voor Bomen!’. Het thema is gekozen met een knipoog naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Groenbeheerders vragen bij de lokale overheid aandacht voor bomen in het gemeentelijk groenbeleid en op de jaarlijkse gemeentebegroting. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen en spelen. Bomen in steden en dorpen zorgen ervoor dat inwoners zich lichamelijk en geestelijk gezonder voelen. Anders gezegd: Ook bewoners kiezen voor bomen. Door het aanplanten van bomen worden verschillende functies in de buurten positief beïnvloed.

Lees ook:Scholieren planten honderd bomen!
Lees ook:Ook in Hulst boomfeestdag!
Lees ook:Landelijke Boomfeestdag natuurlijk ook in Veere!
Lees ook:Boomfeestdag Middelburg!
Lees ook:60ste boomfeestdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>