Planwijziging Natuurbeheerplan Zeeland!

zeeland provincie logo blog
MIDDELBURG – Gedeputeerde Staten (GS) heeft op 14 mei de planwijziging Natuurbeheerplan Zeeland 2013 in ontwerp vastgesteld. Met deze planwijziging wordt de uitbreiding van nieuwe natuurgebieden in Zeeland ingeperkt met ca. 1000 ha, zoals rijk en provincie zijn overeengekomen in het decentralisatieakkoord natuur en landelijk gebied.

Ook worden, veelal op verzoek van de eigenaren, enkele wijzigingen doorgevoerd in de begrenzing en beheerpakketten van bestaande natuurgebieden en agrarische beheergebieden.
De planwijziging is vooral van belang voor eigenaren en beheerders van begrensde natuur- en beheergebieden. De geschrapte gebieden zullen niet meer voor natuurontwikkeling worden aangekocht. In de begrensde gebieden blijven mogelijkheden voor subsidie voor omvorming, inrichting en natuurbeheer behouden.

De Planwijziging Natuurbeheerplan Zeeland 2013 ligt vanaf 27 mei 2013 gedurende 6 weken ter inzage op de gemeentehuizen en bij de provincie Zeeland en kan verder worden ingezien en gedownload via de kolom Documenten hiernaast. De bijbehorende kaarten kunnen in detail worden bekeken via het provinciale Geoloket

Zienswijzen kunnen gedurende de inspraakperiode van 27 mei 2013 tot en met 7 juli 2013, voorzien van adresgegevens en motivering, worden ingediend bij Provincie Zeeland, Postbus 6001, 4330 LA Middelburg.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met R. Mooy (begrenzing nieuwe natuur) op (0118) 63 19 87, P. van der Reest (natuurbeheer) op (0118) 63 17 30, of W. Maljaars (agrarisch natuurbeheer) op (0118) 63 17 26.

Lees ook:Planwijziging Natuurbeheerplan!
Lees ook:Natuurbeheer!
Lees ook:Geen uitbreiding Zeeuws natuurbeheer in 2012!
Lees ook:Zeeuwse Meningen (5): 4,4 miljoen voor de Zeeuwse natuur. Terecht?
Lees ook:Ophef om 4,4 miljoen subsidie natuurbeheer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>