Ophef om 4,4 miljoen subsidie natuurbeheer!

eurobiljetten

MIDDELBURG – Er is ophef ontstaan over de ruim 4 miljoen euro subsidie voor natuurbeheer.  Poldernatuur Zeeland ontvangt de komende zes jaar 4,4 miljoen euro subsidie van de Provincie Zeeland voor het beheer van akkerranden, landschapselementen, botanische weilanden en dijken. Dit beheer gebeurt voortaan in de meest kansrijke gebieden in Zeeland. Deze gebieden zijn vastgesteld in het Natuurbeheerplan Zeeland 2016. Veel Zeeuwen snappen er niets van. “Laten ze de helft uitgeven aan zorg voor ouderen”, laat één van hen weten. Zo zijn er meer kritische geluiden vanuit het Zeeuwse.

Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer draagt er aan bij dat de leefgebieden voor internationale diersoorten behouden blijven in Zeeland. Zeeuwse boerenlandvogels als de veldleeuwerik en de patrijs profiteren van dit beheer.

De subsidie wordt deels betaald uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma voor Europa.

Achtergrond Poldernatuur Zeeland

Poldernatuur Zeeland is in 2015 opgericht om voor heel Zeeland collectief subsidie voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer te kunnen aanvragen. Poldernatuur Zeeland bestaat uit de 9 Zeeuwse agrarische natuurverenigingen. Boeren met interesse in agrarisch natuur- en landschapsbeheer kunnen contact opnemen met Poldernatuur Zeeland.

De gegevens van Poldernatuur Zeeland en de Agrarische natuurverenigingen zijn te raadplegen via de informatiefolder op de provinciale website.

Lees ook:Zeeuwse Meningen (5): 4,4 miljoen voor de Zeeuwse natuur. Terecht?
Lees ook:Subsidie Het Zeeuws Landschap!
Lees ook:Planwijziging Natuurbeheerplan!
Lees ook:Geen uitbreiding Zeeuws natuurbeheer in 2012!
Lees ook:Beheerplan Agrarisch Natuurbeheer goedgekeurd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>