Planwijziging Natuurbeheerplan!

lente tip wk 21

MIDDE:BURG -

Op 20 mei 2014 hebben Gedeputeerde Staten de Ontwerp Planwijziging Natuurbeheerplan Zeeland 2014 vastgesteld voor inspraak en advies. Hiermee geeft de Provincie de begrenzing van natuurgebieden en agrarische beheergebieden aan. Dit ter voorbereiding op de subsidieverlening in 2015.

Daarnaast bevat de planwijziging voorstellen voor de vernieuwing van het agrarisch natuurbeheer in 2016. Dan wordt het beheer door agrariërs van akkerranden, weidevogelgebieden en bloemdijken geconcentreerd in kerngebieden en kunnen de beheerders zich ook gaan bezighouden met het beheer van rustgebieden voor kustvogels, landschapsbeheer voor erfvogels en wellicht ook met het onderhoud van natuurvriendelijke oevers. De plannen voor het nieuwe agrarisch natuurbeheer worden de komende maanden samen met de agrarische natuurverengingen verder uitgewerkt.

De Planwijziging Natuurbeheerplan Zeeland 2014 () ligt vanaf 2 juni 2014 gedurende 6 weken ter inzage op de gemeentehuizen en bij de Provincie Zeeland, Abdij 6 te Middelburg. De planwijziging kunt u inzien en hiernaast downloaden. De bijbehorende kaarten kunnen in detail worden bekeken via hetprovinciale Geoloket.

Zienswijzen kunnen gedurende de inspraakperiode van 2 juni tot en met 13 juli 2014, voorzien van adresgegevens en motivering, worden ingediend bij Provincie Zeeland, Postbus 6001, 4330 LA Middelburg.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Wilma Maljaars (agrarisch natuurbeheer) op 0118 – 63 17 26, of de heer Piet van der Reest (natuurbeheer) op 0118 – 63 17 30.

Meer informatie over het provinciale natuurbeleid is te vinden op de webpaginanatuurbeleid.

Lees ook:Planwijziging Natuurbeheerplan Zeeland!
Lees ook:Geen uitbreiding Zeeuws natuurbeheer in 2012!
Lees ook:Ophef om 4,4 miljoen subsidie natuurbeheer!
Lees ook:Beheerplan Agrarisch Natuurbeheer goedgekeurd!
Lees ook:Zeeuwse Meningen (5): 4,4 miljoen voor de Zeeuwse natuur. Terecht?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>