Bang voor angst!

bang blog
VLISSINGEN – ‘Bang voor angst’ is op 22 oktober het onderwerp van gesprek tijdens de maandelijkse themabijeenkomst van de psychiatrie in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen. Een psychiater en een ervaringsdeskundige geven hun visie op het fenomeen angst.

Bang in de supermarkt, bang om dood te gaan, bang om te eten waar andere mensen bij zijn. Mensen met een angststoornis zijn angstig in de meest alledaagse situaties. Zo angstig zelfs, dat hun leven erdoor ontregeld raakt. Ze worden beheerst door de angst. Vaak verwaarlozen zij hun studie, werk, interesses en vrienden. Daardoor kunnen zij
vereenzamen.

Een angststoornis is een psychische aandoening. Angsten kunnen kortdurend zijn, maar ook langdurend, soms zelfs levenslang. Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoeningen. Over het algemeen komen angststoornissen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Tijdens de avond spreekt psychiater G.K.H.The. Marleen Schoones vertelt over haar eigen ervaringen met angststoornissen. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen. Er is genoeg ruimte voor discussies en ervaringsverhalen. De avond begint om 19.15 uur en eindigt om ongeveer 21.15 uur. Algemene informatie over de maandelijkse thema-avonden is ook terug te vinden op www.adrz.nl.

Lees ook:Thema-avond ADRZ: Medisch Psychiatrische Unit!
Lees ook:Een burn-out is meer dan een griepje!
Lees ook:Bijeenkomst psychiatrie!
Lees ook:ADHD: aandoening of modegril?
Lees ook:ADRZ: ADHD!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>