Aansluiting A58 bij Goes!

A58 2 blog

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft vandaag bevestigd een financiële bijdrage van €8,8 mln te verlenen aan de aanleg van een aansluiting A58 bij Goes. De kosten van de aansluiting bedragen ruim €18 mln. Een belangrijk deel hiervan wordt door de regio betaald, maar de bijdrage van het rijk is nodig om het plan uit te kunnen voeren.

De rechtstreekse aansluiting A58 bij Goes is een langgekoesterde wens. De aansluiting verbetert de bereikbaarheid van Goes en voorkomt dagelijkse file tijdens de spits.

In 2008 kreeg de gemeente Goes van de toenmalige minister van Rijks-waterstaat een eerste positieve reactie en het verzoek om met regionale partijen samen een voorstel te maken. Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat Zeeland, Waterschap Scheldestromen en gemeenten Borsele en Goes hebben daarop de handen ineen geslagen.

Voordat de nieuwe aansluiting er werkelijk ligt moeten er nog belangrijke stappen worden gezet. Er zal een raadsvoorstel worden voorgelegd aan de gemeenteraad, waarna procedures waaronder de grondverwerving en het bestemmingsplan in gang worden gezet.

Het schetsontwerp voor de nieuwe aansluiting, die aangelegd wordt ter hoogte van de spoorlijn Goes-Borsele wordt op dit moment uitgewerkt door Royal Haskoning DHV.

Lees ook:Nieuwe aansluiting A58!
Lees ook:Bestemmingsplan afslag A58!
Lees ook:Goes Beter Bereikbaar!
Lees ook:Aansluiting A58!
Lees ook:Aanleg fietspad Kaaiweg Borssele van start!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>