Veilig Wonen in Wolphaartsdijk!

inbreker
WOLPHAARTSDIJK – De gemeente Goes houdt maandag 25 november samen met de politie, het Veiligheidscentrum Wageningen en de brandweer een voorlichtingsavond woninginbraken, –overvallen en –branden voor inwoners van Wolphaartsdijk in De Griffioen. Het programma, wat loopt van 19.00 uur t/m 21.30 uur, wordt geopend door wethouder Loes Meeuwisse.

De voorlichtingsavond is een gevolg van de Goese themamaand Veilig Wonen en de Zeeuws brede aanpak om het aantal woningbraken en –overvallen terug te dringen. Met een paar eenvoudige maatregelen kunnen burgers zelf de kans op een brand, inbraak of overval aanzienlijk verkleinen en kan de helft van bijvoorbeeld het aantal woninginbraken voorkomen worden.

Frits van de Kant van Het Beveiligingscentrum, geeft deze avond uitleg over de werkwijze van gelegenheidsinbrekers en binnendringers, laat filmpjes zien en vertelt wat burgers zelf kunnen doen aan preventie. Voorafgaand aan de bijeenkomst kijkt hij rond in de buurt en maakt foto’s van woningen die uitnodigen tot inbraak en gebruikt deze foto’s tijdens zijn presentatie. Hij gaat in op risicovol gedrag, geeft preventietips, tips tegen babbeltrucs en staat stil bij het belang van goed hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De politie vertelt over actuele cijfers van inbraken en opvallende aspecten. In de pauze kunnen burgers van de brandweer preventietips krijgen en hang- en sluitwerk bekijken en vragen stellen aan een erkend PKVW bedrijf.

Lees ook:Voorlichtingsavonden inbraakpreventie!
Lees ook:Inbraak- en brandveilig wonen!
Lees ook:After inbraaktips!
Lees ook:Inbrekers vakantieloos!
Lees ook:Inbraakpreventie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>