Werkzaamheden Clinge!

werk in uitvoering blog
CLINGE – In de Molenstraat in Clinge starten maandag 6 januari werkzaamheden.

Vanaf die dag is de Molenstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er worden ter plaatse wegomleidingsroutes ingesteld. Fietsers en bromfietsers kunnen wel passeren in de Molenstraat. Ook is de straat bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Er gaan op 6 januari 2014 twee verschillende werken van start:

Enerzijds start de aannemer met het graven van een nieuwe sloot parallel aan de Molenstraat (achter de panden met even huisnummers). Deze sloot is bedoeld als afvoer voor regenwater. Vervolgens wordt riolering aangelegd tussen de nieuwe sloot en de riolering in de Molenstraat. Dit is tussen de huisnummers 58 en 62. Deze werkzaamheden nemen de gehele maand januari in beslag. De beoogde werkwijze is deels aangepast, waardoor de overlast voor de omwonenden enigszins wordt verminderd.

Anderzijds beginnen op maandag 6 januari 2014 Delta NV en Evides met werkzaamheden in de Molenstraat. Zij hebben besloten om – naast het aanleggen van een nieuwe gas- en waterleiding – ook alle huisaansluitingen te vernieuwen. Deze werkzaamheden nemen veel tijd in beslag en worden vooruitlopend op de rioolwerkzaamheden uitgevoerd. Delta NV en Evides starten met hun werkzaamheden in de Molenstraat ter hoogte van huisnummer 12 en verschuiven vervolgens richting de bebouwde kom grens. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt het trottoir aan de zijde van oneven huisnummers volledig verwijderd. Hier worden tijdelijk rijplaten neergelegd.

Eind januari 2014 vangt de aannemer aan met de rioolwerken in de Molenstraat. Ook de aannemer start (net als Delta NV) ter hoogte van huisnummer 12. Dat is het diepste punt van de riolering. Om die reden wordt daar een nieuwe pompput geplaatst. Ook de aannemer gaat werken in de richting van de bebouwde kom grens. Naar verwachting worden de rioolwerken in dit gedeelte van de Molenstraat in mei 2014 afgerond. Uiteraard spelen de weersomstandigheden een grote rol. Vanaf het moment dat de aannemer zijn werk start in de Molenstraat, wordt de straat voor al het verkeer afgezet.

Vervolgens resteert in de Molenstraat nog het gedeelte vanaf huisnummer 12 tot aan de ’s-Gravenstraat. Dit gebeurt aansluitend. Daarna volgen de werkzaamheden in de ’s-Gravenstraat vanaf de kruising met de Molenstraat tot aan de Belgische grens. Als laatste onderdeel van de werkzaamheden is de Teerlingstraat aan de beurt.

Lees ook:Wegafsluitingen Clinge!
Lees ook:Papaverweg Clinge afgesloten!
Lees ook:Weg Clinge spoedig weer open!
Lees ook:Werkzaamheden!
Lees ook:Werkzaamheden Sint Jansteen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>