Middelburg 2e plaats duurzame ontwikkeling gemeenten!

middelburg logo blog
MIDDELBURG – Telos heeft in een studie aan de hand van 87 factoren de duurzame ontwikkeling van de 100 grootste gemeenten gemeten op sociaal-cultureel, ecologisch en economisch gebied. Houten, Middelburg, Katwijk, Hilversum en Hengelo scoren volgens deze studie het hoogst op duurzaamheid. Middelburg staat 2e.

Gedeelde christelijke waarden zijn volgens Telos van positieve invloed op duurzaamheid omdat ze leiden tot meer sociale samenhang. Andere positieve invloeden zijn volgens het onderzoek een grote vooroorlogse woningvoorraad en een hoger gemiddeld inkomen. Een ongunstige invloed hebben de omvang van de gemeente, het aandeel 65-plussers en de omvang van de sociale sector. Ook is in verband daarmee het type stad van belang. Oude industriegemeenten en krimpgemeenten worstelen met duurzaamheid, terwijl centrumgemeenten en werkgemeenten het beter doen.

Lees ook:Schildklieraandoeningen!
Lees ook:Werkzoekende 50-plussers in de bouw vinden sneller werk!
Lees ook:Zeeuwen in top 3 meest decadente slapers
Lees ook:Start verhuur ‘Groote Markt’ Vlissingen!
Lees ook:Havoleerlingen: voorbereiden op studie Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>