Schildklieraandoeningen!

adrz

GOES - In het ADRZ in Goes staat de Schildklier Organisatie Nederland op dinsdag 20 mei van 10.00 – 16.00 uur met informatie over schildklieraandoeningen. Het thema van deze week is ‘School, Studie & Werk’.

Schoolgaande kinderen en studerende jongeren met een schildklieraandoening: wat betekent dit in hun leven? En voor hun schooltaken en studie? Is school of studie te combineren met een rijk sociaal leven? Of met andere activiteiten, zoals een bijbaantje? Spreken zij er openlijk over? En zo ja, hoe dan? Heeft medicatie invloed op school en studie? Hoe communiceren zij met klas- en studiegenoten en welke specifieke medische en coping problemen doen zich voor?

Hetzelfde geldt voor schildklierpatiënten en werk. Lukt het een loopbaan op te bouwen? Heeft de aandoening invloed op het soort werk waarvoor zij kiezen? En op het aantal uren? Hoe gaan patiënten in werksituaties met hun aandoening om? Welke medische en sociale problemen komen zij tegen? Is hun werkgever coöperatief of is de werkgever (bewust of onbewust) niet geïnformeerd? Hebben patiënten naast hun werk nog energie voor een rijk sociaal leven of andere activiteiten? Is er begrip? Van collega’s, van bedrijfsartsen, van leidinggevenden?

 

Lees ook:Patiënt moet toestemming geven voor uitwisseling gegevens!
Lees ook:Patiënt moet toestemming geven voor uitwisseling gegevens!
Lees ook:Toestemming uitwisseling medische gegevens!
Lees ook:Psychiatrie en vrijwilligerswerk!
Lees ook:Spreekuur Reumatologie en functieonderzoeken Cardiologie in Zierikzee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>