Nehalennia op filmreis: Bellas Mariposas!

cinema middelburg logo blog
MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert vrijdag 21 februari om 16.30 uur in samenwerking met Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia de Italiaanse film Bellas Mariposas (2013) van regisseur Salvatore Mereu. Nehalennia ontving leerlingen uit het buitenland en binnenkort worden tegenbezoeken afgelegd. De leerlingen reizen naar Zwitserland, Spanje, Tsjechië en Italië. De film Bellas Mariposas inspireert de leerlingen die naar Italië afreizen. Ook toegankelijk voor niet-Nehalennia leerlingen.

De 11-jarige Caterina woont in een armoedige wijk in Cagliari, de hoofdstad van het eiland Sardinië. Ze heeft een tirannieke vader en een horde broers en zussen van wie de meeste op het slechte pad zijn. Ze vertelt openhartig over haar liefde voor buurjongen Gigi en haar band met hartsvriendin Luna. Bellas mariposas is gebaseerd op een verhaal van Sergio Atzeni en volgt een dag uit Caterina’s leven. De dag waarop ze vreest voor het leven van Gigi en de dag waarop ze ontdekt dat Gigi verliefd is op het sletje van de buurt. Maar het is ook de dag waarop Caterina en Luna heel veel ijsjes eten, giechelen en zwemmen.

Duur: 100 minuten

Stichting Cinema Middelburg | Achter de Houttuinen 30 | 4331 NJ Middelburg

Lees ook:Cinema Middelburg met Nehalennia op reis: The Garden!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Party Girl!
Lees ook:Cinema Middelburg: Miele!
Lees ook:Avond van de Franse Film: La vie d’une autre!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Les garcons et Guillaume, à table!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>