Projecten Goes!

goes2
GOES – De gemeenteraad van Goes heeft afgelopen donderdag het sein op groen gezet voor twee grote projecten.

Aansluiting A58 In november vorig jaar hebben we gemeld dat het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Provincie Zeeland financieel bijdragen aan een nieuwe aansluiting aan de A58 bij Goes. Op 27 februari heeft de gemeenteraad definitief besloten om het resterende bedrag beschikbaar te stellen voor de aanleg van de aansluiting en daarnaast de reconstructie van het Poelplein mogelijk te maken.

Reconstructie Poelplein
Met de komst van een nieuwe aansluiting op de A58 zal de bereikbaarheid van Goes Zuid (ADRZ, Emergis, Revant en De Poel II, alsmede de wijken Zuid, Overzuid en Oostmolenpark) sterk verbeteren. De wegen naar het centrum worden minder belast door verkeer van of naar Goes Zuid. Het Poelplein moet aangepast worden omdat er een nieuwe weg naar de nieuwe spooronderdoorgang op aangesloten wordt. Dit samen maakt dat we op dit moment onderzoeken welke aanpassingen het Poelplein nodig heeft om in de toekomst goed te blijven functioneren. De gemeenteraad heeft gisteren eveneens ingestemd met de reconstructie van het Poelplein.

Maatregelenpakket spoorproject Ook heeft de gemeenteraad van Goes ingestemd met het maatregelenpakket spoorproject en met het beschikbaar stellen van geld voor de uitvoering van deze maatregelen. Het maatregelenpakket helpt om overlast van geluid en trillingen langs het spoor te beperken en de verkeersveiligheid te vergroten. Dit maatregelenpakket is tot stand gekomen in samenwerking met partnerpartijen Provincie Zeeland, ProRail, Zeeland Seaports en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het besluit van de gemeenteraad houdt in dat de uitvoering van de verschillende maatregelen, waaronder het maken van een spooronderdoorgang, verder voorbereid en uitgevoerd kunnen worden.

Lees ook:Goes Beter Bereikbaar!
Lees ook:Informatiebijeenkomst M.A. De Ruijterlaan en Poelplein!
Lees ook:Aansluiting A58 bij Goes!
Lees ook:Spoorproject Goes!
Lees ook:Waterschap legt fietspad langs Kloetingseweg aan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>