Europese dag van de beroerte!

MIDDELBURG - SVRZ locatie ´t Gasthuis in Middelburg doet dinsdag 13 mei  mee aan de Europese dag van de beroerte. In de locatie aan het Noordpoortplein zijn van 10.00 uur – 15.00 uur diverse activiteiten die in het teken staan van gezond eten en regelmatig bewegen. Tevens is er veel informatie te krijgen over het voorkomen van een beroerte.
Gratis gezondheidstest
Bezoekers kunnen in de hal gratis hun gewicht, bloeddruk, buikomvang en glucosespiegel laten controleren. Dit zijn typische risicofactoren bij hart- en vaatziekten.

Extra aandacht voor gezonde voeding

Op deze dag besteedt de keuken van ’t Gasthuis extra aandacht aan de gerechten. U kunt voorlichting krijgen over het belang van  gezonde voeding en gezond koken.

Het belang van bewegen

Tussen 10.00-10.30 uur en tussen 14.30-15.00 uur kunt u gratis een half uur fitnessen onder deskundige begeleiding.

De wandelclub van ´t Gasthuis organiseert ´s morgens een wandeling voor cliënten en andere geïnteresseerden.

 

Informatie over hart en vaatziekten

Ton Bastiaansen is teamleider revalidatie in ’t Gasthuis en geeft om zowel 14.00 uur als om 15.00 uur een presentatie over een beroerte in vergaderkamer 3. Wat is een beroerte? Wat zijn de gevolgen van een beroerte en hoe kun je de kans op een beroerte zo klein mogelijk houden.

 

In de hal is ook de Hersenstichting en CVA Zeeland aanwezig. En tevens is er een doorlopende videopresentatie over het brein. Iedereen is welkom!

 

Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor CVA, ook wel beroerte genoemd. Een CVA is een hersenbloeding of herseninfarct en in Nederland worden meer dan 100 mensen per dag erdoor getroffen. Het is een van de meest levensbedreigende aandoeningen met circa 10.000 doden per jaar. Daarnaast is het de grootste oorzaak van invaliditeit in Nederland. Op ruim 125 locaties worden op dinsdag 13 mei diverse activiteiten georganiseerd. Ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorggerelateerde instellingen zullen op deze dag CVA extra aandacht geven door informatie en voorlichting.

 

´t Gasthuis is een locatie van SVRZ. SVRZ is een organisatie op het gebied van ouderenzorg in Zeeland. Acht zorglocaties, talrijke kleinschalige woonvormen en een Servicecentrum staan garant voor zorg- en dienstverlening die aansluit bij de wensen van de cliënten.

Lees ook:´t Gasthuis doet mee aan Dag van de Beroerte!
Lees ook:De Visiobus!
Lees ook:Dag van de beroerte in ‘t Gasthuis!
Lees ook:Dag van de beroerte in SVRZ ’t Gasthuis in Middelburg!
Lees ook:Zeeuwse Zorgschakels neemt deel aan de Europese Dag van de Beroerte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>