Stadsorganist!

middelburg logo

MIDDELBURG – In de Nieuwe Kerk van Middelburg is afgelopen dinsdag Margreeth de Jong voor een periode van vijf jaar benoemd als stadsorganist van Middelburg.

Deze eretitel heeft als doel het bevorderen van de orgelcultuur in Middelburg in de meest brede zin van het woord. Zo verzorgt de stadsorganist bij officiële gelegenheden orgelbespelingen en adviseert zij het stadsbestuur over orgelzaken. Om de openbare functie van het orgel te bevorderen, organiseert de stadsorganist ook onder meer educatieve activiteiten rondom het orgel en geeft zij presentaties aan scholieren, studenten en bezoekers.

Met deze benoeming is een oude functie in ere hersteld. In de 17e en 18e eeuw kenden vrijwel alle steden van enig belang een stadsorganist. In de 19e eeuw verdween de stadsorganist vrijwel overal. Er zijn een aantal redenen om deze functie te herstellen. De culturele en toeristische uitstraling van Middelburg, vele activiteiten op het gebied van orgelcultuur en de activiteiten die samenhangen met de positie van Middelburg als provinciehoofdstad, zoals de nieuwjaarsreceptie van de provincie in de Nieuwe Kerk en de uitreiking van de Four Freedom Awards.

Lees ook:Pieter van Vollenhoven opent gerestaureerde Nieuwe Kerk Zierikzee!
Lees ook:BOEi koopt kerk!
Lees ook:Benoeming politieleiding!
Lees ook:De filmkeuze van Bram de Wolff bij Cinema Middelburg: Ik wil graag honderd worden!
Lees ook:Bij feestje 50-jarige Zeelandbrug?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>